,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Peygamber Efendimize hakaret Sakarya'da kınandı

Peygamber Efendimize hakaret Sakarya'da kınandı
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Uğur Kutay'ın Peygamber Efendimize yönelik hakareti Sakarya'da düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Akyazı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Cuma namazına müteakiben Gazi Süleyman Paşa Camii önünde düzenlenen ve Peygamber Sevdalıları Sakarya İl Temsilcisi Faruk Kılıman tarafından okunan basın açıklamasında, Peygamber Efendimize yönelik çirkin ifadelerin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Peygamber efendimize yönelik saldırıların devam ettiğini belirten Kılıman, "Gün geçmiyor ki, sabrımızı sınayan yeni bir ihanet, yeni bir müptezellikle karşılaşmış olmayalım. Küfür ehli, kimi zaman 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerini, kimi zaman imam hatipleri, kimi zaman Kur'an bülbülü olan hafızlarımızı, kimi, zaman da hayatımızın nuru, iç âlemimizin güneşi Hazreti Muhammed Mustafa (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'e çirkin dilini uzatmaktadır. Son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Uğur Kutay adlı meczup, boyunun varamadığı yere varmaya, dilini uzatamayacağı yere uzatmaya kalkışmıştır. Olmayan haddini aşıp, Efendimize ithafen burada zikretmekten hayâ ettiğimiz ahlaksız ifadeler kullanmıştır. Bununla yetinmeyip başka derslerinde de buna benzer müptezellikleriyle İslam'ın kutsallarını alaya almaya devam etmiştir. Sadece Peygamber Efendimize saldırmakla kalmayıp şehit aileleri ve şehadet kavramına inananların Nekrofili hastası olduğunu ifade ederek şehitlik makamını ve toplumsal değerleri aşağılamaya çalışmıştır. Hem bu zavallıya hem de bu zavallı gibi düşünenlere en güzel cevabı yüce Rabbimiz yüce kitabında; 'Onlar Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff-8)' buyurarak vermiştir." dedi.

Kılıman, "Evet, Güneş balçıkla sıvanmaz. Güneşe gözler kapatılarak güneş söndürülemez. Yalnız her ne kadar onlar açısından hakikat bu olsa da; bizlere düşen Efendimize ve dinimize bağlılıkta kararlılığımızı göstermektir. Aslanların kükremediği ve boş bıraktığı meydanlarda, çakallar kendilerini aslan sanacak ve İslam’ın kutsallarına saldırmaya devam edecektir. Bu yüzden buraya toplanarak, kırmızıçizgilerimizi hadsizlere hatırlatmak icap etmiştir. Buradan İslam’ın kutsallarına saldıran tüm hadsizlere sesleniyoruz! Allah (Celle Celaluh) şahidimiz olsun ki, sizler kinlerinizle kudurdukça Uhud'ta şehit verdiği oğlunun, eşinin, kardeşinin ve babasının şehadet haberi kendisine verildikçe 'bana Resulullah'tan haber verin' diyen Sümeyra hatunlar karşınıza dikilecektir. Sizler o çirkin dilinizi İslam'a ve Peygamberine uzattıkça, 'anamız, babamız, evlatlarımız ve her şeyimiz sana feda olsun ya Resulullah!” diyen bu çağın Alileri, Ebu Bekirleri, Muhammed bin Meslemeleri ve Talha bin Ubeydullahları karşınıza dikilecektir. Bundan dolayı kimse şehitlerin, âlimlerin ve dindar ecdadımızın kanları ile sulanmış olan ve bizlere miras bırakılan bu topraklarda din simsarlığı yapmaya ve salyangoz satmaya kalkmasın. Çünkü yaptırmayız ve de sattırmayız!" diye konuştu.

Müslümanlar olarak her daim yılmadan, yıkılmadan İslam'ın tüm kutsalları uğruna mücadele edeceklerine söz veren Kılıman, icra makamında olan tüm yetkilileri söz konusu şahsa yönelik gereken yaptırımı yapmaya davet etti. (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55