Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi
Siirt Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Pervari ilçesi Gökbudak köyünde hayvancılığı desteklemek ve mera verimliliğini artırmak amacıyla “Mera Islah ve Amenajman Projesi” hayata geçirildi.

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 2024-2026 yıllarında uygulanacak projeyle, toplam 15 bin 351 dekarlık mera alanı ıslah ediliyor.

Projede; 500 dekarlık alanda gübreleme yapılırken, 2 hayvan gölgelik, 2 süt sağım yeri, 100 metre uzunluğunda sıvat ve güneş enerjili çoban barınağı inşaatı tamamlandı.

Proje için 1 milyon 40 bin TL harcama yapıldı.

Gökbudak köyü Mera Islah Projesi ile bölge halkının geçim kaynağı olan hayvancılığın desteklenmesi, meraların sürdürülebilir kullanımı ve üreticilerin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.