Panama'daki 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 746 artçı kaydedildi
Yayınlanma:
Panama'da 9 Ekim'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 746 artçı sarsıntı yaşandı. Uzmanlar, artçıların 1 ila 2 ay daha sürebileceği uyarısında bulundu.
Panama'nın ulusal gazetelerinden La Prensa'nın haberine göre, ülkede deprem sonrası sismik hareketlilik sürüyor.
Panama Üniversitesi Yer Bilimleri Enstitüsü yetkilileri, depremden bu yana 746 artçı sarsıntının kaydedildiğini bildirdi. Bu büyüklükteki depremlerin ardından artçıların 1 ila 2 ay devam edebileceği ifade edildi.
Deprem sırasında açığa çıkan enerjinin tektonik blokların yeniden dengelenme sürecini sürdürdüğü, artçı sarsıntıların da bu süreçle bağlantılı olduğu kaydedildi.
Panama'nın güney ucuna yakın Pitaloza Arriba bölgesinde 9 Ekim'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde 30 kişi yaralanmış, yüzlerce kişi evsiz kalmıştı.
Ülkede depremin ardından artçı sarsıntılar etkisini sürdürüyor.
Kaynak:İLKHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.