Pakistan'da aşırı yağışlarda ölü sayısı 116'ya yükseldi

Pakistan'da aşırı yağışlarda ölü sayısı 116'ya yükseldi
Pakistan'da muson yağmurları ve ani seller ,116 kişinin ölümüne, 253 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (NDMA) Salı günü yaptığı açıklamada, 26 Haziran'dan bu yana Pakistan genelinde meydana gelen şiddetli muson yağmurları ve ani seller nedeniyle en az 116 kişinin öldüğünü, 253 kişinin de yaralandığını bildirdi.

NDMA'nın son raporuna göre, son 24 saatte yağmurla bağlantılı olaylar nedeniyle 5 kişi daha hayatını kaybetti, 41 kişi de yaralandı.

En fazla can kaybı 44 ile doğu Pencap eyaletinde kaydedilirken, bunu 37 ile kuzeybatıdaki Hayber Pahtunhva eyaleti, 18 ile güneydeki Sindh eyaleti ve 16 ile güneybatıdaki Belucistan eyaleti izledi.

NDMA, Pakistan kontrolündeki Keşmir'de bir kişinin öldüğünü ve beş kişinin yaralandığını, Gilgit-Baltistan ve İslamabad Başkent Bölgesi'nde ise herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Ajans, Perşembe gününe kadar şiddetli yağışların devam etmesi beklendiğinden, Pencap, Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinin bazı bölgelerinde olası ani seller konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.