Pakistan, sosyal medya platformlarını yerel ofisler kurmaya ve uyumluluğu artırmaya çağırdı

Pakistan, sosyal medya platformlarını yerel ofisler kurmaya ve uyumluluğu artırmaya çağırdı
Pakistan, büyük sosyal medya şirketlerini ülkede yerel ofisler kurmaya ve ulusal düzenlemelere uyumu güçlendirmeye çağırdı ve işbirliği yapmamaları durumunda platformların yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

İçişleri Bakanlığı'nda gazetecilere konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Tallal Chaudhry, TikTok, YouTube, Instagram ve X gibi şirketlerin, bu yılın başlarında verilen resmi uyarıya rağmen Pakistan yasalarına uymak için yeterli adımları atmadığını söyledi.

Chaudhry, yetkililerin aşırılıkçı veya şiddet içeren içeriklerin yayılmasında rol oynayan hesaplar konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı, Pakistan'ın platformlardan, diğer yasadışı içerik kategorilerini kaldırmak için kullandıkları aynı otomatik sistemleri "terörist materyalleri" tespit edip silmek için de uygulamalarını beklediğini söyledi.

Hukuktan Sorumlu Devlet Bakanı Avukat Aqeel Malik ise Pakistan'ın kurallara uymayanlara para cezası verme ve platforma erişimi geçici olarak kısıtlama gibi önlemleri değerlendirebileceğini söyledi ve gerekirse Pakistan'ın konuyu uluslararası hukuk forumlarına da taşıyabileceğini sözlerine ekledi.

Pakistanlı yetkililer, platformların yerel ofisler kurmasını zorunlu kılmanın koordinasyonu iyileştireceğini, hükümet taleplerine verilen yanıtları hızlandıracağını ve zararlı çevrimiçi içerikle daha etkili bir şekilde mücadele edilmesini destekleyeceğini söylüyor.

Yetkililer, Pakistan'ın dijital alanların şiddeti teşvik etmek için kullanılmasını önlemek için çalıştığını belirterek, aşırıcı grupların sosyal medyayı kötüye kullanmasının sadece Pakistan için değil, küresel güvenlik için de bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.