,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Özaslan'dan Şanlıurfa'nın ulaşım sorununa raylı sistem önerisi

Özaslan'dan Şanlıurfa'nın ulaşım sorununa raylı sistem önerisi
Şanlıurfa'nın kangrenleşen şehir içi ulaşım sorununa dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, kalıcı çözüm olarak geniş kapsamlı raylı sistem önerisinde bulundu.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşmaya devam eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta şehiriçi ulaşım sorununu gündeme getirdi.

Nüfusun her geçen gün arttığı Şanlıurfa'da şehir içi ulaşım, halkı mağdur ediyor. Otobüs sefer sayılarının yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, saatlerce duraklarda beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti. Sabahın erken saatlerinde okula giden öğrenciler, otobüslerin geç gelmesinden dolayı sürekli derslerine geç kaldıklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin sağladığı ulaşımda sorunlar olduğunu söyleyen halk, 57 numaralı hat için ayrılan araçların hem küçük hem de yetersiz sayıda olduğunu ve sürekli geç geldiğini dile getirdi. Otobüslerde yer bulamayan vatandaşlar ise sürekli ayakta yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

video

Şehir içi ulaşımın sabah ve akşamın yoğun saatlerinde tam anlamıyla felç olduğunu belirten Özaslan, bir üniversite öğrencisinin 3 yıldır Osmanbey Kampüsüne giderken ayakta yolculuk yaptığını söyledi.

Şehir içi ulaşıma dair çözüm önerilerinde bulunan Özaslan, "Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcı ya da bağcılarla işimiz yoktur. HÜDA PAR olarak 2 türlü çözüm önerisi sunuyoruz. Geçici çözüm ve köklü çözüm! Geçici çözüm şu; yoğunluğun olduğu saatlerde Büyükşehir Belediyesi ek sefer sayısını artırmalıdır. Gelin köklü çözümü konuşalım. Şanlıurfa'da raylı sistemi hayata geçirelim. Şanlıurfa'da metro ve tramvaydan bahsediyorum. İlerleyen yıllarda Şanlıurfa'nın nüfusunun 4-5 milyona dayandığını düşünün. Bu haliyle trafik kaldırmaz, kaldırması da imkânsız." şeklinde konuştu.

 "Raylı sistem 20 yıl önce yapılmalıydı"

Raylı sistemin Şanlıurfa'da 20 yıl önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Özaslan, "HÜDA PAR olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız gün, hayata geçirmek için çalışma başlatacağımız projelerden bir tanesi de raylı sistem projesi olacaktır." diyerek projenin detaylarını anlattı.

Özaslan, "Raylı sistem projesi 2 ana hattan oluşmalı. Raylı sistemin 1'inci ana hattı; Organize Sanayi Bölgesi'nden başlayıp Abide Kavşağı'na, oradan da Osman Bey Kampüsüne kadar gelmeli. Raylı sistem projesinin 2'nci ana hattı ise, Karaköprü otoban çıkışından başlayıp Abide'ye, Abide'den de Eyyübiye Devlet Hastanesine ve oradan eski havaalanına kadar gelmeli. Gelin Şanlıurfa'nın geleceğini kurtaralım ve geleceğimiz için 100 yıllık proje olan raylı sistemi bugünden hayata geçirelim." diyerek yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55