,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 20 °C

Özaslan, Karaköprü'deki mezarlık sorununu dile getirdi

Özaslan, Karaköprü'deki mezarlık sorununu dile getirdi
Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesinde yıllardır süren mezarlık sorununa dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, yaşanan sorunun bir an önce çözüme kavuşması için yetkililere çağrıda bulundu.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta yılan hikâyesine dönen Karaköprü İlçesinin mezarlık sorununu gündeme taşıdı.

Şanlıurfa-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Karaköprü Aile Mezarlığı, yol genişletme çalışmalarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından kaldırılacağı yönünde karar alındı.

İlçe sınırları içerisinde 47 dönümlük yeni aile mezarlığı olarak tahsis edilen yere kimi vatandaşlar cenazelerini defnetti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından mezarlık için tahsis edilen yeni yerinin de mezarlık olmasından vazgeçilmesine halk isyan etti.

Karaköprü halkı, gerekirse evlerinin yıkılmasını ama mezarlığın yıkılmamasını istedi. Vatandaşlardan kimi mezarlığın kaldırılmasına tepki gösterirken kimi vatandaşlar ise ilçe sınırları içerisinde yeni mezarlık yeri talebinde bulundu.

Adeta yılan hikâyesine dönen mezar yeri sorununa tepki gösteren ilçe halkı duruma tepki gösterirdi. Mezarlığın kaldırılacağını vatandaşlar zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Karaköprü halkı, yol yapımına karşı olmadıklarını söyleyerek ilçe sınırları içerisinde uygun mezarlık alanı tahsis edilmesini talep etti. Halk, eski Belediye Başkanları Ahmet Güzel, Ali Gök ve Nihat Çiftçi'nin mezarlık için söz verdiklerini ama sözlerini tutmadıklarını belirtti.

"Oy istemeye gelince hepiniz kapımızda yalvarıyorsunuz"

 

Mezarlığın yıkılması yerine evlerinin yıkılmasını göze alan vatandaşlar, "Evimi yıksınlar, çadırda otururum yine de burayı yıktırmam. Annelerimiz, ninelerimiz, çoluk çocuğumuz hepsi burada gömülüdür. Karşı tarafta şirketiniz var, oradan yolu açabilirsiniz. Oy istemeye gelince hepiniz kapımızda yalvarıyorsunuz. Oyumuzu alıp, işiniz bittikten sonra da gidiyorsunuz. Kimse ilgilenmiyor. Ne bir belediye başkanı, ne de bir milletvekili… Evlerimizi alsınlar, gerekirse bizi çadır kente koysunlar ama mezarlığımıza karışmasınlar. Bunu kabul etmiyoruz, mezarlığımızı vermiyoruz. Ölülerimizi rahat bıraksınlar." ifadelerini kullandılar.

"Kendinizi buradaki insanların yerine koyun"

 

Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesine seslenen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "İlçe halkı 'Gelin bizim evimizi yıkın, biz sesimizi çıkarmayız ama mezarlarımızı buradan kaldırmayın' diyorlar. Neden? Çünkü çocukları, kardeşleri, babaları, anneleri, ataları, bütün geçmişleri burada yatıyor. Onları anlayalım lütfen! Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ve Karaköprü Belediyesine sesleniyoruz; lütfen kendinizi buradaki insanların yerine koyun ve ona göre bir karar verin." dedi.

"Kimse halkın duygularını sömürmesin"

 

İlçe sınırları içerisinde mezarlık yeri için ayrılan yerde incelemelerde bulunan Özaslan, "Etrafı duvarlarla çevrili 2243 No'lu adadayız. Bu ada, mezarlık yeri için ayrıldı, resmi açıklama da var. Halk diyor ki 'Bizim derdimiz üzüm yemek' kimsenin bağcılarla işi yok. Gelin, verdiğiniz sözü yerine getirin! Lütfen kimse halkın duygularını sömürmesin. Burada daha önce defnedilmiş 8 tane mezar var. İnsanlar ölülerini gömmüş buraya. Şimdi siz diyorsunuz ki 'efendim burası da olmadı'. Peki nereye gitsin bu halk? Ölülerini nereye defnetsin? Şanlıurfa Büyükşehir ve Karaköprü Belediyesi kendi aralarında oturup anlaşsınlar ve Karaköprü halkı için acil olarak mezar yeri tahsisi yapılsın lütfen." çağrısında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55