,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Özaslan: Evlilikleri kolaylaştıralım, zorlaştırmayalım

Özaslan: Evlilikleri kolaylaştıralım, zorlaştırmayalım
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, ağır masraflardan dolayı evlenemeyen gençlerin sorunlarını dile getirerek evliliklerin kolaylaştırılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise yüksek bütçeli masraflardan dolayı evlenemeyen gençlere ses oldu.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, şehrin farklı bölgelerini gezerek evlenmek isteyen ama bu konuda sıkıntı çeken gençleri dinleyip çözüm için ailelere çağrıda bulundu.

"Evlilik planımız var ama imkânlar elvermiyor"

Konuyla ilgili gençler şunları söyledi:

"Düğün masrafları bugün o kadar çok olmuş ki, gençler evlenmekten korkuyor artık."

"Bugün altın ve ev döşemek nereden baksanız bir, bir buçuk milyon TL'yi buluyor. Maalesef şimdiki gençler evlilikten korkar olmuş. Çünkü maliyetler çok yüksek."

"Evlilikle ilgili planlarımız var Ama imkânlar el vermiyor. Gerek maddi, gerek manevi olarak gerçekten elverişli bir ortamda bulunmuyoruz. Allah gençlere sabır versin diyorum, başka da bir şey demiyorum."

"Biz öğrenciler ise evlenemiyoruz. En fazla asgari ücretle çalışabiliriz. Şu anda atanmak da çok zor, biliyorsunuz. Her şey çok zor olmuş. Hayat pahalı olmuş. Bakalım sonumuz ne olacak, Allah yardımcımız olsun."

"Bir düğün için en az 500 bin lira gerekiyor"

Düğün masrafının yüksek olduğunu söyleyen bir vatandaş ise "Yaşım 25 oldu. Maddi durumdan dolayı evlenmeyi düşünemiyorum bile. Biz de çocuklarımızın bizimle büyümesini isteriz. Bu devirde evi-işi geçtim, en az 500 bin lira olmadan insan evlenemiyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz." diye konuştu.

"Evliliğin en hayırlı olanı kolay ve külfetsiz olanıdır"

Evliğinin zorlaştırılmaması gerektiğini ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan,"Genç kardeşlerimizin serzenişlerini duydunuz. Geleceğe dair kaygılarını duydunuz. Gençler evlenmek istiyorlar ama masraflar o kadar ağırlaşmış ki, maalesef evlilikten korkar hale gelmişler. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem 'evliliğin en hayırlı olanı, kolay ve külfetsiz olanıdır, diyor." şeklinde konuştu.

"Dünya büyük bir aile, aile ise küçük bir dünyadır"

Özaslan, "Unutmayalım ki dünya büyük bir ailedir, aile ise küçük bir dünyadır. Yeni bir dünya kurmak isteyen gençlerin geleceğini ve dünyalarını karartmayalım lütfen. O yüzden gelin hep beraber birbirimizi anlayışla karşılayalım ve evlilikleri kolaylaştıracak adımlar atalım. Damat adayınız artık sizin ailenizin bir parçasıdır, o da sizin evladınızdır. Evin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için ne talep ediyorsanız, onun ödeme gücünü aşmayacak makul taleplerde bulunun ki yarın sizin kendi kızınız da oğlunuz olan damat da sıkıntıya girmesinler. Huzursuz bir aileleri olmasın. Huzur içerisinde yaşasınlar. Mutlu bir aileleri olsun." dedi.

Özaslan son olarak "Gelin hep beraber evlilikleri kolaylaştıralım." diyerek anne babalara çağrıda bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55