,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Ordu'da sağanak günlük hayatı olumsuz etkiliyor

Ordu'da sağanak günlük hayatı olumsuz etkiliyor
Ordu Valisi Tuncay Sonel, sağanak nedeniyle mahsur kalan 47 kişinin bulunduğu yerlerden tahliye edildiğini belirtti.

Ordu'da, iki gündür aralıklarla sağanak yağış devam ediyor.

Şiddetli yağışların başladığı ilk günden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla sahada olduklarını belirten Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Devletimizin bütün imkanlarıyla, Büyükşehir Belediyemizle, 19 ilçemizle, milletimizle el ele selin ve heyelanın, şiddetli yağışların yaralarını kısa sürede sarmaya çalıştık." dedi.

Altınordu'ya metrekareye 92, Fatsa'ya 120 ve Perşembe ilçesine de 130 kilogram yağış düştüğünü vurgulayan Sonel, "Allah'a çok şükür can kaybı yok. 3 vatandaşımızı, bunlardan biri 15 yaşında gencimizi AFAD'dan arkadaşlarımız kurtardı, sağlık durumları gayet iyi." açıklamasını yaptı.

Sonel, Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut, 35 aracın sel ve heyelandan etkilendiğini belirterek, "Hasar tespit komisyonlarımızı ilk gün itibarıyla kurmuş olduk ve esnaflarımız ile iş yerleri dolaşıldı. Zararları tespit edildi. Devletimiz güçlü, devletimizin şefkatini ve sıcaklığını vatandaşlarımıza göstermeye gayret ediyoruz. Yağışların olduğu ilk günden itibaren tüm ekiplerimizle beraber sahadayız. Ordu-Samsun Karayolu Altınordu geçişinde sahil yolunda heyelandan dolayı çok ciddi bir tehlike vardı, kapanmıştı. Karayolları teşkilatımız çok güzel bir çalışma ile orayı açtı. Ordu-Giresun sahil yolumuz Gülyalı geçişinde de heyelan vardı. Orada da arkadaşlarımız güzel bir çalışma yaptı. Oradaki hattımız da açık." diye kaydetti.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nu heyelan nedeniyle trafiğe kapattıklarının söyleyen Sonel, "Trafiği Gölköy ilçesi üzerinden verdik. Yani trafikte bir aksama yok ama işimizi sağlam yapmamız lazım. Şimdi de oranın açılması için arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Büyük bir felaket ki her köprü başına iş makineleri koyduk, ağaç kütüklerini temizlemek için. Hep birlikte bu selin ve heyelanın zararlarını en az şekilde gidermek için el birliğiyle çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Sonel, "Ordu genelinde Altınordu ilçemizde risk altında olan 3 evden 12 vatandaşımız, Fatsa ilçemizde de risk altında olan 10 evde 35 vatandaşımız olmak üzere toplamda 47 vatandaşımız AFAD ekiplerimiz tarafından güvenli yerlere yerleştirildi. Risk altında olan evleri tahliye ediyoruz ki Allah muhafaza bir sıkıntı yaşamayalım." bilgilendirmesini yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55