,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

ÖNDER'den "Dersimiz Filistin" gösterisi ve basın açıklaması

ÖNDER'den "Dersimiz Filistin" gösterisi ve basın açıklaması
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gençlerin dilinden Gazze’deki çocukların yaşam hakkı başta olmak üzere eğitim hakkı ve diğer haklarını savunmak üzere bir basın açıklaması yaptı.

 

Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması, İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Sultanahmet Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda imam hatip öğrencisi ve öğretmenler, "Dersimiz Filistin" basın açıklaması ile Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını belirtip, tüm dünyayı işgal rejiminin soykırımına dur demeye çağırdı.

"Dersimiz Filistin" konulu bir gösterinin gösteride, kurulan temsili sınıfta Gazze Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklaması olan 'tüm öğretmenlerimizin şehit olması sebebiyle 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona erdi' açıklamasına yer verildi.

İmam hatip lisesi 11. Sınıf öğrencisi İmran Urapin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, temsili sınıfta Filistin konulu ders işlendi.

İşgalcilerin bombardımanda şehid olan öğrencilerin fotoğrafları, temsili sınıfta bulunan panolara asılırken, bombalanan bir okulun temsili sınıfı oluşturuldu öğretmen masası ve öğrenci sıraları şehid olanlara ithafen boş bırakılarak sıraların üstüne kitap defter suluk ve kalemlik bırakıldı.

Yoklama sırasında ismi okunan Türkiyeli öğrenciler 'burada' diye cevap verirken Gazzeli öğrencilerin ismi okunurken ise toplanan kalabalık ve temsili sınıftaki öğrenciler hep bir ağızdan 'şehid oldu' şeklinde cevap verildi.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan

İşlenen ders sonrasında bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Filistin coğrafyasında son 75 yıldır yaşananların sadece Müslüman coğrafyayı ilgilendirmediğini söyledi.

"Nehirden denize kadar özgür Filistin"

Filistin'in insanlığın turnusol kâğıdı olduğunu belirten Ceylan, "Dünya vicdanı Filistin’le, Kudüs ile Gazze ile imtihan olmaktadır. Bugün sessiz kalan kim varsa soykırıma ortaktır. Bizler dünyanın dört bir yanında sesimizi yükseltiyor, Filistin'in yeniden özgürlüğünü kazanacağı bir dünyanın kurulması için hep birlikte mücadele ediyoruz. Allah'a şükürler olsun gençlerimiz slogan atarak, sesini yükselterek, boykota katılarak dünyayı ayağa kaldırdı. Bugün tüm öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyor, Gazze'deki öğretmenlerimize de selam ediyoruz. İmam hatip gençleri sizleri unutmayacak, nehirden denize kadar özgür Filistin' sloganını hep tekrarlayacak ve o toprakları yeniden imar edecek. Son 75 yıldır Filistin coğrafyasında yaşananlara baktığımızda, sadece Müslüman coğrafyayı ilgilendiren bir mesele olmadığını görüyoruz. Filistin topraklarında yaşanan soykırım ve insanlık zulmü, büyük katliam ve işgal dünya vicdanının ve insanlık tarihini aslında bir turnusol kâğıdıdır." dedi.

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Sinan Özyurt

Savaş suçları engellensin

Programda grup adına basın açıklamasını okuyan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Sinan Özyurt, "İsrailin 7 Ekim'den itibaren soykırım uyguladığı belirtilen açıklamada, öğretmenler gününün kutlandığı bugünde Gazzeli çocukların yaşam hakkı başta olmak üzere eğitim hakkı ve diğer tüm haklarından mahrum olduğu anlatıldı. “Bizler, Gazze’deki kardeşlerimiz için Türkiye’den sesleniyoruz; Siyonist devlet israilin işlediği savaş suçlarının bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Tüm vicdanı olan insanlığa çağrımızdır; tek yürek olup bu soykırıma dur diyelim." şeklinde konuştu.

Boykota destek verme çağrısı

Uluslararası kamuoyuna 'İşgali ve soykırımı durdurun!' çağrısında bulunan Özyurt, "Biz burada cephede değiliz ama elimiz kolumuz bağlı bekleyemeyiz. Peki, ne yapabiliriz? Sizleri boykota davet ediyoruz, boykota katılarak İsrail’e karşı olmaya davet ediyoruz. Boykotla büyük sonuçlar alamayacağız belki ama karınca kararınca safımız belli olsun istiyoruz. Peygamber Efendimizin hadisi şerifinde olduğu gibi, 'kişi sevdiğiyle beraberdir' diyoruz. Biz de Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade edebilmek üzere boykota devam ediyoruz." diye konuştu.

Sözümüz ve eylemlerimizle destek olacağız

Özyurt, "Gazze'deki çocuklar da tüm dünyadaki çocuklar kadar yaşama hakkı ve eğitim alma hakkına sahiptir. Hiçbir çocuk eğitim hakkından mahrum edilemez. Biz inanıyoruz ki dünyanın birçok ülkesinde vicdanı hür, aklıselim herkes bu seslenişimize destek verecektir. Filistinli çocuklar özgür olana dek durmayacağız. Sesimizle, sözümüzle, eylemlerimizle onlara destek olacağız. Yaşasın Filistinli çocuklar, yaşasın Özgür Filistin." ifadelerini kullandı." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55