,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

ÖNDER Van Şube Başkanı Akan: İtikâf tamamen arınmaktır

ÖNDER Van Şube Başkanı Akan: İtikâf tamamen arınmaktır
İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan, itikâf sünnetinin ihya edilip Kadir Gecesi’nin bu günlerde aranması gerektiğini söyledi.

Ramazan aynın son günlerini idrak ettiğimiz bu günlerde Müslümanlarda Ramazan ayından ayrılmanın hüznü yaşanıyor. Ancak aynı zamanda bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesine yaklaşıldığı için de bir heyecan hâkim.

Ramazan ayının son 10 gününün çok kıymetli olduğuna dikkat çeken İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan, itikâf sünnetinin ihya edilip Kadir Gecesi’nin bu günlerde aranması gerektiğini söyledi.

Peygamber Efendimizin sünneti olan ve Ramazan ayının son 10 gününde mescitlere kapanarak sadece ibadet ve zikirle meşgul olmak anlamına gelen İtikaf ile bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi hakkında konuşan Akan, Hazreti Peygamberin Kadir Gecesi ile ilgili “Kadir Gecesini Ramazan ayının son 10 gününün tekli gecelerinde arayın” buyurduğunu hatırlatarak, Hazreti Aişe annemizin, “Peygamber Efendimiz Ramazan ayının son 10 gecesinde mescitte itikâfa girerdi.” şeklinde buyurduğunu söyledi.  

“İtikaf, arınmaktır”

İtikâfın tamamen arınmak anlamına geldiğine dikkat çeken Akan, itikaf sünneti ile ilgili şu bilgileri verdi: “İtikâf, bir mescide kapanıp orada ibadet ve istiğfar etmek, Allah’ı zikretmektir. İtikâfa giren bir insan zaruri ihtiyaçlarının dışında girdiği yerde bulunması lazımdır. Hazreti Aişe annemiz, Peygamber Efendimizin bu şekilde itikâfa girdiklerini ve tavsiye ettiklerini söylemişlerdir.

Hatta Hazreti Aişe annemiz, Peygamber Efendimizin erkekler için mescitlerde, kadınlar için ise evlerinde itikâfa girmelerini tavsiye ettiğini söylemiştir. İtikâf, sünnet bir ibadettir. İmkânı olan her kesin bu ibadetten faydalanması güzel oluyor.

“Kadir Gecesini Ramazan ayının son 10 gecesinde aranması gerekiyor.”

Ramazan ayının son 10 gününde mescitte itikâfa girmemiz ve ‘niyet ettim sünnet olan itikâfa girmeye’ diye niyet etmemiz gerektiğini belirten Akan, “Kadir Gecesi’ni Ramazan ayının son 10 gününde aramayı Peygamber Efendimiz bize tavsiye ediyor. İslam âlemine baktığımızda ittifak içerisinde Ramazan ayının 27’inci gecesinde ihya ediliyor ama kesin 27’inci gecesidir diye bir şey yoktur. Çünkü Peygamber Efendimiz 27’inci geceyi işaret etmemiştir. Ramazan ayının son 10 gününün tekli gecelerinde aranması gerektiğini söylüyor.” ifadelerini kullandı.

“Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır”

Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de “Biz Kur’an-ı Kadir Gecesi’nde indirdik” buyduğunu hatırlatan Akan, “Kadir Gecesi’nin önemini, mahiyetini, sabaha kadar meleklerin bekleyişini, Yüce Rabbimizin kullarına tövbe istiğfar etmeleri gerektiğini, kendisine yönelmelerini, kendisinden temenni ve dua isteğinde bulunmalarını Kadir Sure’sinde buyuruyor. Bu tekli gecelerin hepsi 27’inci gecede yapıldığı şekli ile sabaha kadar ya da gece yarılarına kadar ibadetle, dua, zikir sadaka ve infak ile ihya edilmelidir. Bunun feyiz ve bereketinden mahrum kalmayalım.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55