,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Ön lisans programları kapsamlı iş olanağı tanıyor

Ön lisans programları kapsamlı iş olanağı tanıyor
Prof. Dr. Mesut Karahan, henüz bir programa yerleşememiş adayların ek tercih fırsatını iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

12 Eylül’de başlayan ek tercih süreci, 17 Eylül Pazar saat 23.59'a kadar devam edecek. Sağlık alanında çalışmak isteyen, bu alana hevesli ve kendini devamlı geliştirmek isteyen adaylar için birçok programın fırsat sunduğunu vurgulayan Karahan, öğrencilerin ilgili programları iyi inceleyerek tercihte bulunmasının gelecekleri açısından önemli olduğunu hatırlattı.

Karahan, sağlık sektöründe istihdam olanağının her zaman devam etiğini ifade ederek, özellikle bu sektörde önemli bir alanı dolduran önlisans programlarından mezun sağlık teknikerlerinin sektörde bir işe sahip olma oranlarının farklı alanlara kıyasla oldukça fazla olduğunu söyledi.

 Karahan, "Son dönemlerde yakinen şahit olduğumuz çeşitli afetler yaşamaktayız. Ülke olarak tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi de bu vesile ile iletmek isterim. Farklı afet türlerinde örneğin deprem, sel, çığ, heyelan gibi afetlerin öncesinde eğitim, bilinçlendirme, proje geliştirme gibi önlemleri almak çok önemli. Sonrasında afet olması durumunda ise, koordinasyon süreci çok kıymetli. Dolayısı ile her türlü kayıp azaltıcı faaliyeti yapmaya ve yönetmeye, mesleği ile ilgili bilgi ve beceri ile kapsamlı donanıma sahip, yenilikçi, araştırmacı ve girişimci mezunlar yetiştiriyoruz. Bu mezunlarımızın son dönemde sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürlüklerinde başta olmak üzere pek çok kamu ve özel alanda istihdam edilme olanakları bulunuyor." dedi.

Ameliyathane hizmetleri programından mezun öğrencilerin özel ve devlet hastanelerinin ameliyathane ünitelerinde yoğun bir şekilde istihdam edildiğini kaydeden Karahan, şu bilgileri verdi:

“Bu programdan mezun olanlar, ameliyathanede kullanılan tüm cerrahi malzemeleri hazırlayan, cerrahi işlem esnasında hekimin uygun gördüğü durum ve şekilde cerrahi ekibe gerekirse yardım eden ve sonrasında ekipmanların sterilizasyonunu sağlayarak yeni bir ameliyat sürecine hazırlayan yardımcı cerrahi sağlık personeli olarak görev alırlar. Dolayısı ile birçok hastanelerde istihdam edilme olanağı yüksektir.”

Çevre sağlığı mezunları ne iş yapar?

Karahan, Çevre Sağlığı Programı hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

“Çevre Sağlığı programından mezun öğrencilerimiz doğal kaynakların verimliliklerinin korunması, çevrenin insan sağlığına ve refahına uygun bir biçimde düzenlenmesi konularında çevre mühendisine yardımcı olarak çalışan kişilerdir. Çevre Bakanlığına bağlı çeşitli birimlerde, belediyelerde, SEKA, Perkim, İGDAŞ gibi bazı kurum ve kuruluşlarda istihdam edilme olanakları mevcuttur.”

Ön lisans mezunları çok avantajlı 

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programını başarı ile bitiren öğrenciler için de çok önemli çalışma alanları bulunduğunu belirten Karahan, "Çalışma alanları ise sağlık sektöründe çok önemli ve geniş bir alana sahip. Ayrıca programın 4 yıllık bir bölümü olmaması sebebi ile de mezun olan teknikerlerimizin sahada görev alma sorumlulukları da önem arz eder. Hastalığın teşhisi için istenmiş olan direkt filmler (röntgen), bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans, mamografi gibi birimlerde veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanması ve uygulanmasında ve Nükleer Tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde Tıbbi Görüntüleme Teknikleri mezunu öğrencilerimizin çalışma alanları bulunur.” ifadelerini kullandı.

12-17 Eylül ek yerleştirme döneminin bir fırsat olduğu ve henüz bir programa yerleşememiş adayların bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Karahan, sağlık alanında çalışmak isteyen, bu alana hevesli ve kendini devamlı geliştirmek isteyen tüm aday öğrencilerin bu programları iyi inceleyerek tercihte bulunmasının gelecekleri açısından önemli olduğunu vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55