,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C

​Öğrencilere sıfır atığın önemi anlatılıyor

​Öğrencilere sıfır atığın önemi anlatılıyor
Gaziantep’te merkez Şahinbey Belediyesi, öğrencilerin geri dönüşüm anlamında bilinçlenmesini eğlenceli hale getirerek boyayarak öğretiyor.

Gaziantep’te ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine sıfır atığın önemi boyama kitabı ile anlatılıyor.

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce başlatılan çalışmalar kapsamında Şahinbey ilçesinin genelindeki anaokulu ve ilkokul öğrencilerine geri dönüşümle ilgili bilgilenmeleri için boyama kitabı dağıtıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geri dönüşümün önemini anasınıfı öğrencilerinin de öğrenmeleri için boyama kitabı dağıtıldığını söyledi.

Tahmazoğlu, "Anasınıfı ve İlkokul öğrencilerinin de sıfır atığı daha iyi benimsemeleri için ‘Şahincan ile Boya ve Öğren’ kitabı dağıtıyoruz. Boyama kitabımızda, çevremizi korumamızın gerekliliğini, çöpleri yere atmamamızı, doğayı korumanın önemini, hayvanları sevmeyi, geri dönüşümün yararlarını ve ekmeğin nimet olup yerinin çöp olmadığını anlatıyoruz." dedi.

Öğrencilerin geri dönüşümle ilgili bilgilendirildiğini belirten Tahmazoğlu, "Biz ‘Sıfır atık’ projemizi tüm okullarımızı tek tek dolaşarak anlatmaya devam ediyoruz ve sıfır atığın önemine vurgu yaparak, geri dönüşüm malzemelerinin toplanması halinde ülkemizin de elde edeceği kazanç anlatılıyor. Okullarda kurduğumuz sıfır atık çadırları ile öğrenciler, evlerde biriktirdikleri geri dönüşümleri de belirlediğimiz günlerde getirdiğinde öğrencilere ve okullara çeşitli hediyeler veriyoruz. Bu sayede sıfır atığı ilk çıkış noktası olan evlerde başlatmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Geri dönüşüm önemine vurgu yapan Tahmazoğlu, "Kendi belediye hizmet binamızda 7 adet ve sosyal tesislerimize 35 adet koyduğumuz toplam 42 adet sıfır atık kutu seti, kâğıt, metal, cam, pil, elektronik, organik ve plastik atıklar 7 kategoride ayrı ayrı toplanıp lisanslı firmalara veriliyor. Bunun yanında da marketlere koyduğumuz tel kafesler, cadde ve sokaklara bıraktığımız konteynerler, pet şişe kafesleri ile vatandaşlarımızın kolay ulaşabilmeleri için nereye atayım uygulamamız ile belediyemizin internet sitesinden kolayca yerine bakarak, sıfır atıklarını götürebiliyorlar. Ayrıca ilçemizdeki vatandaşlarımızı bilgilendirmek çalışmaları yapıyoruz. Belirlenen günlerde dağıtılan ve topladığımız atıklardan üretilen poşetler tekrar toplanarak vatandaşlarımızın geri dönüşüme ilgisini artırıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55