,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Öğrencilerden anlamlı Ramazan yardımı

Öğrencilerden anlamlı Ramazan yardımı
​Mardinli öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarla 120 aileye Ramazan kolisi dağıttılar.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde eğitimdeki başarı grafiğiyle dikkat çeken Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu, sosyal çalışmalardaki başarılı etkinlikleriyle adından söz ettirmeyi başarıyor.

Okul idaresi ve öğrencileri, hazırladıkları projeyle; öğrenci velilerinin desteğiyle Ramazan kolisi hazırlayarak ihtiyaç sahibi 120 aileye ulaştırdı.

Mardin  Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu tarafından "Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır...." hadisinden esinlenerek  "Gönlünüze Misafir Olmaya Geldik" adlı bir proje gerçekleştirdiler.

İngilizce öğretmenleri Mihriban Bakaç ve Esra Tom Ayan öncülüğünde gerçekleştirilen projeye okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerinin de katılım ve desteği sağlandı.

Tam bir dayanışma örneğiyle ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ulaştırmak için seferber olan proje sorumlusu öğretmenler ile öğrencilerin çabası görenleri hayran bıraktı.

Proje kapsamında; Artuklu’da tespit edilen ihtiyaç sahibi 120 aileye ulaştırılmak üzere hazırlanan gıda kolileri, öğrencilerin de desteğiyle ailelere ulaştırıldı.

Proje’nin hazırlayıcısı olan İngilizce Öğretmeni Mihriban Bakaç, Ramazan ayının kardeşlik, yardımseverlik ve paylaşma ayı olduğu bilinciyle bu ayın rahmetinden, mağfiret uman kendileri küçük yürekleri büyük öğrencilerden  böyle bir istek gelince çok sevindiklerini ve bu projeye dört elle sarıldıklarını söyledi.

İngilizce Öğretmeni Esra Tom Ayan ise öğrencilerinin bu projede büyük bir heves ve özveriyle yer almak istediklerini, hazırladıkları afiş, slogan ve pankartlarla sınıf sınıf gezerek ilgili duyuruları yapmalarını ve projede yer almalarını büyük bir gurur ve mutlulukla izlediğini belirtti.

Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında böyle bir çalışmanın içerisinde olmanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Okul Müdürü Şehmuz Demir ise şunları söyledi:

"Ramazan ayı bereket ayıdır. Öğrencilerimizin bu güzel ayın ruhuna uygun bir projenin içerisinde yer almak istediklerini biliyorduk. Öğretmenlerimizin de koordinasyonuyla çalışmalara başladık. Öğrencilerimiz, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmenin verdiği hazzı bizatihi kendi elleriyle taşıdıkları yardımlarla yaşamış oldular. Öyle sanıyorum ki öğrencilerimiz bundan sonra artık kendi çevrelerine bihaber kalmayacaklar ve bir ömür boyu yardım etme ihtiyacını hissedeceklerdir. Biz de projenin böyle güzel bir etkinlikle bitmesinden dolayı çok mutluyuz. Bu vesileyle de projenin koordinatörü olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve maddi destek sunan velilerimize teşekkür ediyorum. Allah, yaptıkları bu güzel ve anlamlı yardımları kabul etsin diyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55