,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Öğrenci ve veliler "Siyer Yarışması" heyecanını birlikte yaşadı

Öğrenci ve veliler "Siyer Yarışması" heyecanını birlikte yaşadı
​​​​​​​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlenen 'Siyer Yarışması'na katılan öğrenciler sınıfta ter dökerken veliler ise okul bahçesinde heyecanla bekledi.

 

2012 yılından bu yana geleneksel hale getirilerek 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Siyer yarışması" bu sene 200 bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan öğrencilerden kimisi amacının yalnızca Peygamber Efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek olduğunu belirtirken kimisi de dereceye girerek verilen ödüllere sahip olmak istediklerini ifade etti.

Çocuklarını yarışmaya katılmak için okula getiren ve yarışmanın bitimini heyecanla bekleyen veliler ise bu tür organizasyonların Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için fırsat olduğunu söyledi.

Yarışmaya kitabı okuyup özet çıkararak hazırlandığını söyleyen İlknur İnci, "Şu anda çok heyecanlıyım. Önümüzdeki sene LGS sınavım olduğu için bilgisayar veya tablet kazanmak istiyorum." dedi.

Kitabı 2 defa bitirdiğini belirten Züleyha Han, katıldığı kategoride umre ödülü olmadığı için büyüdüğünde yeniden katılarak umre kazanmak istediğini söyledi.

Yarışmaya günde 3 saat çalışarak kitabı ezberlemeye gayret ettiklerini söyleyen Muhammed Saki ve Hasan Nasrullah Aldemir, hedeflerinin bilgisayar kazanmak olduğunu ifade etti.

Yarışmaya geçen sene de katıldığını aktaran Mahmut Alperen Aydın, "Yarışmaya ödül için değil kendimi geliştirmek için girdim. Önceden de sınava girdiğim için bilgilerin çoğunu biliyordum. Kitabı gözden geçirmem yeterli oldu. Sınavın her yıl düzenlenmesi çok iyi. Çünkü çoğu insan bu tür bilgileri bilmiyor. Kitabın fiyatı da uygundu. Bunun için çok iyi oldu." diye konuştu.

"Amacım ödül almak değil Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmektir"

Yarışmadan beklentisinin yüksek olduğunu söyleyen Muhammed Çetik, "Peygamberimizin hayatı çok güzel. Böyle sınavlara girmek beni çok mutlu ediyor. Bu tür sınavlara ilk defa katıldım ve çok çalıştım. Amacım ödül almak değil Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmektir." şeklinde konuştu.


Yarışmaya katıldığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Muhammed Nur Sanda, yarışmaya günde 5 saat beş saat çalışarak hazırlandığını ve akıllı saat kazanmak istediğini söyledi.

"Peygamber Efendimizin hayatını çocuklara öğretmek eğitim kurumlarından önce anne babaların görevidir"

Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan öğrenci velilerinden Hüseyin Aydın, "Oğlum okulda girdiği siyer sınavlarında başarısı yüksek olduğu için kendisi kayıt yaptırmış. Biz de yanında bulunuyoruz. Her anne babanın eğitim kurumlarından önce yapması gereken bir şeydir. Bizlerde peygamber efendimizin hayatını örnek alarak iyi bir nesil yetiştirmenin telaşı içerisindeyiz. Daha önce birkaç tane sınava girdi. Onlarda da başarılıydı. Ondan çok biz heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

"Bu devirde çocuklara siyer dersi vermek çok önemli"

Yarışmaya katılan kızını okul bahçesinde heyecanla bekleyen Fatih Kılıçoğlu da şunları söyledi:

"Kızım bu okulda sınava giriyor. Yaklaşık 15 gündür evde karşılıklı soru cevap şeklinde çalışıyor. Hem o öğreniyor hem de biz öğreniyoruz. Sınavda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok ihtiyacımız olan bir yarışma. Bu devirde çocuklara siyer dersi vermek çok önemli. Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek çok iyi. Sınava giren herkese başarılar dilerim." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55