,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

​Noterlerde hafta sonu nöbeti başladı

​Noterlerde hafta sonu nöbeti başladı
Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması bugünden itibaren başladı.

​Türkiye genelinde bugün itibariyle hayata geçirilen “Nöbetçi Noter” uygulaması vatandaşları memnun etti.

Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama hayata geçirildi. Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması bugünden itibaren başladı. Bugün başlayan ve bundan sonra da devam edecek uygulama kapsamında artık Türkiye genelindeki tüm illerde noterler dönüşümlü olarak hafta sonu açık olacak.

Bu hafta sonu ilk kez uygulanan “Nöbetçi Noter” uygulaması ile noter çalışanları da sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arası mesai yapacak. Şehirdeki tüm noterler her hafta sonu dönüşümlü olarak nöbet tutacak. Bu uygulama ile vatandaşların daha kolay ve hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlamaları hedefleniyor.

Gaziantep’te bugün ilk nöbeti tutan Birinci Noterliği nöbet hizmeti veriyor. Noterler de özellikle araç alım-satım işlemlerinin yoğunluğu dikkat çekti.

Bugün itibariyle başlayan ve mesai saatleri içerisinde hizmet verecek olan yeni uygulama ile ilgili bilgi veren Gaziantep Birinci Noterliği Noteri Adem Albayrak, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, “Nöbetçi Noter” uygulamasına bugün başladıklarını ve uygulamanın özellikle hafta sonu işlem yapacak vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

“Her hafta bir noter nöbet hizmeti verecek”

Albayrak, “Adalet Bakanlığımızın, Türkiye Noterler Birliği ile görüşerek Türkiye'de ‘Nöbetçi Noter’ uygulaması yapma isteği üzerine bugün itibariyle ülkemiz genelinde nöbetçi noter uygulaması başladı. Biz, Gaziantep'te birinci noter olduğumuz için ilk nöbeti biz tutuyoruz. Gaziantep'te cumartesi, pazar günü biz nöbet tutacağız. Ondan sonra 17 noter sırayla nöbet tutacaklar.” dedi.

“Uygulama ile vatandaşların işlemleri kolaylaşacak”

Uygulamanın özellikle hafta içi işlemlerini yaptıramayan vatandaşlara kolaylık sağlayacağını belirten Albayrak, “Hafta içi işi ve konumu gereği noterliğe gelip işlem yapamayan özellikle memurlar ve işçi arkadaşlarımızın hafta sonları işlem yapabilmeleri için nöbet tutuyoruz. Bugün itibari ile beklentimize cevap verdi. Aslında birçok kişinin halen bu uygulamadan haberi yok. Ama vatandaşlarımızın bir kısmı bugün geldiler ve biz de elimizden geldiği kadar vatandaşların işlemlerini yaptık. Çünkü hafta içi işlem yapamamışlar, bugün arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz ve vatandaşların işlemlerini yapmaya gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bugün ilk olmasına rağmen vatandaşların notere gelip işlemlerini yaptıklarını belirten Albayrak, nöbet uygulaması yaygınlaştıkça vatandaşların hafta sonları işlemlerini yaptıracaklarını da sözlerine ekledi.

İşlemlerini yaptırmak için notere gelen vatandaşlar da uygulamayı çok olumlu bulduklarını söylediler.

“Hafta sonu araç alım-satım yapamıyorduk”

Araç satımı için notere gelen Oto Galerici Faruk Yıldız, “Şehir dışından bir arkadaşımız geldi, ona araç satışımızı veriyoruz. İşlerimizi görevliler yapıyor. Bu uygulamadan çok memnunuz ve bizim için çok iyi oldu. Çünkü hafta sonları dışarıdan gelen arkadaşlar olsun, işi olup gelemeyenler, fabrikada çalışanlar ve memurlar olsun onlar için bir bakımdan çok iyi oldu. Hafta sonu oto pazarı var. Buradan İstanbul'a gidiyoruz. Başka illere gittiğimiz zaman hafta sonu alım-satım yapamıyoruz.  Bir gün mecburen o ilde kalmak zorunda kalıyoruz. Bu durumdan çok memnun kaldık.” dedi.

“Herkese hayırlı uğurlu olsun”

Araç alımı için Nizip ilçesinden Gaziantep’e geldiğini belirten Mehmet Polat da “Ben bir araç aldım. Bugünde nöbetçi noter burasıymış. Satışımızı yapıp tekrar Nizip’e döneceğiz. Bu uygulama çok güzel oldu. Cumartesi günü herkes gelip işlemini yaptırıp bitirdi. Ben bazen şehir dışından araç alım-satımı yapıyorum. Mecburen pazartesi gününü bekliyorduk. Bir-iki gün bu şekilde kaybımız oluyordu. Fakat bu şekilde çok güzel oldu. Herkese hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

“Çok güzel bir uygulama oldu”

Uygulamanın yerinde olduğunu ifade eden Serkan Balaban da “Çok güzel bir uygulama oldu. Hafta içi gelemeyenler veya şehir dışından gelip araç almak isteyenler mağdur oluyorlardı ve Pazartesi gününü beklemek zorunda kalıyorlardı. Ama şu an çok güzel bir uygulamayla bunun önüne geçildi. Bu konuda herkese teşekkür ediyorum. Şu an hafta sonu burası açık olmasaydı, pazartesi gününü bekleyecektik. Pazartesi günü de kalabalık oluyor. Fakat şu an hafta sonu işlemlerimizi bitirip çıkıyoruz. Çok güzel bir uygulama oldu.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55