Norveç’ten sanal medya yasağı hazırlığı

Norveç’ten sanal medya yasağı hazırlığı
Norveç, 16 yaş altı çocuklar için sanal medyaya yasak getirmeye hazırlanıyor.

Norveç hükümeti, 16 yaş altındaki çocuklar için sanal medya platformlarına erişimi kısıtlama kararı aldı.

Yasayı bu yıl içinde sunacağını açıklayan Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre, hedeflerinin sanal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti.

“Çocukların çocuk gibi yaşamasını istiyoruz” diyen Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre, 16 yaş altı kullanıcıların oyun, arkadaşlık ve günlük yaşamlarının ellerinden alınmamasını hedeflediklerini belirtti.

Støre, bunun yanı sıra, bu kararın çocukların dijital yaşamlarını korumaya yönelik bir adım olduğunu da kaydetti.

Yeni düzenlemeyle birlikte kullanıcılar, yaş doğrulama sistemi ile sanal medya platformlarına giriş sağlayacak.

Bu sistemin uygulanması ise doğrudan teknoloji şirketlerinin sorumluluğuna bırakılacak.

Norveç Dijitalleşme ve Kamu Yönetimi Bakanlığı da teknoloji firmalarına çağrıda bulunarak, “yaş sınırına uyulmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.