,
  • BIST 10005.15
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin ifadelerine tepki

Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin ifadelerine tepki
İşgal rejimi başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işgalci rejimin katliamları hakkındaki ifadelerine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik set tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İşgalci Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin ifadelerine tepki.

İşgal rejimi başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işgalci rejimin katliamları hakkındaki ifadelerine ilişkin rahatsızlığını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "işgalci" ve "katil" olarak niteleyen işgalci Netanyahu'ya Türkiye'den tepki geldi.

"Netanyahu soğukkanlı modern bir katil"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, binlerce masum Filistinlinin katledilmesinden ve çocukları kumsalda bombalamaktan sorumlu olan Netanyahu'nun, soğukkanlı modern bir katil olduğunu belirterek, "Türkiye gerçekleri ortaya çıkarmaktan asla geri durmayacak" dedi.

"Netanyahu, dikkatleri dağıtmaya çalışıyor"

Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu'nun dikkatleri dağıtmaya çalıştığını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, şu paylaşımda bulundu:

"Netanyahu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın hakikatleri haykırmasından yine çok rahatsız olmuş. Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu, dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail'in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez, Cumhurbaşkanımızı susturamazlar"

"Netenyahu, uluslararası kamuoyunu manipüle etmeye çalışıyor"

"Hakkında yürütülen soruşturmalarda dolandırıcılıkla suçlanan Netenyahu, uluslararası kamuoyunu manipüle etmeye çalışıyor, Cumhurbaşkanımıza ve ordumuza saldırarak gerçekleri örteceğini zannediyor." diyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de şu paylaşımlarda bulundu:

"2010 sonrası Türkiye ile ilişkilerinde sarsıntı yaşamasıyla birlikte Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni keşfeden İsrail Hükümetinin kendi tarihi ile çelişen bu yönelimi Türkiye tarafından ibretle izlenmektedir. Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin, kadın-çocuk ayrımı gözetmeksizin sivil vatandaşlarımıza ve Suriyeli mazlumlara yönelik terör eylemleri gerçekleştiren PKK hedeflerine yönelik düzenlediği operasyonların Netenyahu'yu rahatsız etmesi manidardır. Netenyahu, Cumhurbaşkanımızın insanlık adına, mazlumlar adına yaptığı uyarılarından çok rahatsız olmuş. Rahatsız olmaya devam edecek, çünkü gerçekler susmayacak. Şunu unutmasın, Cumhurbaşkanımız her cümlesiyle mazlumlara umut olmaya, zalimleri rahatsız etmeye devam edecek. Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İsrail'in mazlum Filistin halkına yönelik haksız eylemlerini ve uluslararası hukuku ihlal eden uygulamalarını her meşru zeminde dile getirmeye, mazlum Filistin halkının sözcüsü olmaya devam edecektir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55