,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

NATO'dan Rusya'ya "açlığı silah haline getirmeyi bırak" çağrısı

NATO'dan Rusya'ya "açlığı silah haline getirmeyi bırak" çağrısı
NATO-Ukrayna Konseyi toplantısında açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Rusya, açlığı silah haline getirmeyi bırakmalı” ifadelerine yer verdi.

NATO-Ukrayna Konseyi, Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin aracılık ettiği Karadeniz Tahıl Girişimi'ni tek taraflı olarak feshetmesinin ardından Karadeniz bölgesindeki ciddi güvenlik durumunu ele almak üzere Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin talebi üzerine NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlığında toplandı.

NATO tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Karadeniz Tahıl Girişimi'nden çekilmesi şiddetle kınanarak, dünya çapında yüz milyonlarca insanın Ukrayna tahılına ihtiyacı olduğu belirtildi. 

Rusya’nın Odesa, Mykolaiv, yakın Tuna Nehri liman kenti Reni'deki Ukrayna tahıl depolama tesisine ve diğer liman kentlerine düzenlediği saldırıların da kınandığı açıklamada, Rusya'nın Bulgaristan'ın münhasır ekonomik bölgesi içindeki Karadeniz'deki yeni uyarı bölgesinin, yanlış hesaplamalar ve gerginliğin artması riski ortaya çıkardığı ve seyrüsefer özgürlüğüne ciddi engeller oluşturduğu ifade edildi.

Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana yaptığı açıklamada, “Rusya, uluslararası hukuka ve dünya çapında Ukrayna tahılına bağımlı olan insanlara karşı tam bir saygısızlık göstermeye devam ediyor. Rusya sivil gemileri tehdit ediyor, barışçıl şehirleri terörize ediyor ve vahşi saldırılarıyla dünyanın kültürel mirasının bazı kısımlarını yok ediyor. NATO birleşmiştir. Karadeniz'deki müttefiklerimizle dayanışma içindeyiz, birbirimizi korumaya ve Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Stoltenberg ise yaptığı açıklamada, “Rusya, Karadeniz bölgesindeki tehlikeli ve gerginliği artırıcı eylemlerin tüm sorumluluğunu taşımaktadır. Rusya, açlığı silah haline getirmeyi ve dünyanın en savunmasız insanlarını gıda istikrarsızlığıyla tehdit etmeyi bırakmalı. Rusya'nın eylemleri, NATO için stratejik öneme sahip Karadeniz bölgesinin istikrarı için de önemli riskler oluşturuyor. Müttefikler Ukrayna'ya desteği ve ihtiyat durumunu artırıyor. Müttefik topraklarının her karışını herhangi bir saldırıdan korumaya hazırız.” açıklamasını yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55