,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Namaz Seferberliği Başlıyor

Namaz Seferberliği Başlıyor
Kur'an Nesli Platformu tarafından her yıl "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla düzenlenen namaz etkinliklerinin stardı 26 Ağustos Cumartesi günü verilecek.


Düzenlenecek etkinlerle ilgili yazılı açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, 7-10 yaş arası çocuklara namaz eğitimi ve sosyal etkinlikleri içeren program hazırladıklarını belirtti.

İki haftalık namaz eğitiminin ardından açık alanlarda kitlesel katılımlı etkinliklerin düzenleneceğini söyleyen Üzümcü, “Haftalık kurslar düzenliyor ve bu programlarımızı kitlesel katılımlı açık alan final etkinlikleri ile taçlandırıyoruz” dedi ve ebeveynlere çağrıda bulunarak çocuklarının programa teşvik etmelerini sağlamaları çağrısında bulundu.
Açıklamada şunlar kaydedildi;
"Sana vahy edilen kitabı oku ve namazı kıl. Şüphesiz ki namaz hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir." (Ankebut, 45)
Kur’an Nesli Platformu olarak; daha önce Ağustos ayını ‘Namaz Ayı’ olarak ilan etmiştik. Bu çerçevede eğitim programları hazırlayıp bu program doğrultusunda Batman’ın her yerinde ‘Namaza başlama etkinlikleri’ düzenledik. Allah (cc)’a hamd olsun ki binlerce çocuğumuz bu programlara katılarak namaz kılma bilinciyle beraber namaza başlamıştır.
Özellikle yaz aylarında, bu namaz programları daha bir yoğunlaşmakta ve Batman’ın her yerinde camilerde, okullarda, STK’ların açtığı Kur’an kurslarında devam etmektedir. Hatta gönüllü namaz aşığı milletimizin evlerinde, binalarında ‘namaz kılmaya tahsis ettikleri’ yerlerde de bu programları büyük bir özveri ile yürütmekteyiz. Halkımızın yoğun bir şekilde desteklediği ve çocuklarını gönüllü bir şekilde getirip bu kurslara kaydettiği için ve namaz bilincini çocuklarına aktarmaya gayret gösterdikleri için teşekkür ediyoruz.
Programımız 15 günlük olarak belirlenmiş olup ve Kur’an Nesli Platformu tarafından hazırlanan ‘Namaz Etkinlik Kitabı’ müfredat olarak takip edilecektir. Bu kitapta çocuklarımız, abdest almadan namaz kılma aşamalarına, namaz surelerinden tesbihatlara, namaz ile ilgili hikâyelerden bulmacalara varıncaya kadar çok zengin bir etkinlik ile inşallah namaz kılmayı öğreneceklerdir.
Bu münasebetle Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü olarak, her yıl 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganıyla yürüttüğümüz Namaz ayı etkinliklerinin startını 26.08.2023 tarihinde başlatacağız. Bu çerçevede Efendimiz(sav)' in öğretileri ışığında tam da çağında, çocuklarımızın tertemiz dimağlarını namaz bilinci ile, kalplerini namaz sevgisi ile süslemek için 7-10 yaş arası çocuklarımıza namaz öğretim programı kapsamında eğlenceli ve sosyal etkinlikler içeren iki haftalık kurslar düzenliyor ve bu programlarımızı kitlesel katılımlı açık alan final etkinlikleri ile taçlandırıyoruz.
Bu seferberlik doğrultusunda tüm ebeveynlere sesleniyoruz. Çocuklarınızı ihmal etmeyin ve namazı öğrenmelerini sağlayın.
Allah u Teâlâ’nın bize vermiş olduğu bu imkândan dolayı hamd ediyor ve bu programların hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.ridvan-uzumcu.jpg

hayat-namazla-guzeldir-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55