,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Muhasebeciler: Yanlış uygulamalar nedeniyle stresliyiz

Muhasebeciler: Yanlış uygulamalar nedeniyle stresliyiz
Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM), her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası’na yönelik programda, son yıllarda yaşanan mevzuat değişiklikleri ve süre kısıtlamalarından dolayı sıkıntıları dile getirdiler.

​Şanlıurfa Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, son yıllarda yaşanan mevzuat değişiklikleri ve süre kısıtlamalarından dolayı yaşadıklarını sıkıntıları dile getirerek sorunları için acil çözüm istediler.

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM), her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası’na yönelik bir program düzenledi.

Odalarına kayıtlı mali müşavirlerle bir araya gelen Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Halil Akman, tüm mali müşavirlerin gününü tebrik etti.

Akman, mali müşavirler olarak son yıllarda yaşanan mevzuat değişiklikleri ve süre kısıtlamalarından dolayı mesleği bırakma noktasına geldiklerini belirten Akman, "Devlet ile mükellef arasında köprü vazifesi gören mali müşavirler beyanname düzenlemenin son gününde hayatlarını kaybediyorlar. Meslek mensuplarımız devlet- mükellef ilişkilerinde e-dönüşümünün sağlanması çalışmalarının en ağır yükünü büyük bir toplumsal sorumlulukla ve özveri içinde yıllardır yerine getirmeye çalışmaktadırlar.” dedi.

Yıllardır sorunlarını tüm yetkili birimlere iletmelerine rağmen sonuç alamadıkları ileri süren Akman, “Mali müşavirlere, danışılmadan sürekli, hızla getirilen mevzuat değişiklikleri ve süre kısıtlamaları gibi yapılan yanlış uygulamalar neticesinde moralsiz, motivasyonsuz, büyük bir stres altındadırlar. Bu durum artık yaşamlarını tehdit etme noktasına aşmıştır. Yıllardır sorguladığımız, ilgililere ilettiğimiz ve çözüm beklediğimiz temel sorunlarımızın bütün ilgililer tarafından da sorgulanmasını ve artık bir önce gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Muhasebe haftamızın sevincini yaşayamıyoruz”

Mücbir sebep halin ve yaşanabilir mali tatil uygulamasının mali müşavirler için de geçerli olması gerektiğine dikkat çeken Akman, “Yetkilileri adil taleplerimizin karşılanması için göreve davet ediyoruz. Üzgünüz, kederliyiz, acılıyız… Muhasebe haftamızın sevincini yaşayamıyoruz. İşleri başında hayatını kaybeden meslektaşlarımız Mersin SMMM odamızdan İbrahim Bilsel ve Serkan Serpin;  Eskişehir SMMM odamızdan Cemal Pekcan, Süleyman Özmen Korç,  Halil Hancı; Ankara SMMM odamızdan Veysi Biçer'in ailelerine tüm meslek camiamıza başsağlığı diliyoruz.” İfadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55