,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Müftü Yıldırım: Allah ve Peygamber sevgisinde buluşturmak için yavrularımızı yaz Kur’an kurslarına bekliyoruz

Müftü Yıldırım: Allah ve Peygamber sevgisinde buluşturmak için yavrularımızı yaz Kur’an kurslarına bekliyoruz
Deprem bölgesi Malatya’da 824 Cami, Kur’an kursu, konteyner ve çadırkent mescitlerde yaz Kur’an kursu hizmeti vereceklerini belirten İl Müftüsü Şahin Yıldırım, çocukları Allah ve Peygamber sevgisinde buluşturmak için beklediklerini söyledi.

 

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından start verilmesiyle çocukları ve ebeveynleri yaz Kur’an kursu heyecanı sardı. Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan yaz Kur’an kursu kayıtları, depremin ağır tahribat oluşturduğu Malatya’da da sürüyor. Ebeveynler, çocuklarının elinden tutarak, kendilerine yakın Cami, Kur’an kursu, konteyner ve çadırkent mescitlerde kayıtlarını yaptırıyor.

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, kaç tane Cami, Kur’an kursu, konteyner ve çadırkent mescitlerde eğitim verileceği, Kur’an kurslarının önemi ve çocukların bu kurslarda ne tür istifade edecekleri ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yavrularımızı Camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda, konteyner kent ve çadır kentlerde misafir edeceğiz”

Şahin Yıldırım

Topluma dini konuda rehberlik etme ve aydınlatma hususunda hasarsız ve az hasarlı olan Camilerde hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Yıldırım, “Manevi destek hizmetinde bulunmak üzere bizlere destek vermek amacıyla birçok ilimizden gelen arkadaşlarımızla beraber bu hizmetleri yürütmeye devam ediyoruz. Okulların tatil edilmesiyle yaz Kur’an kursları süreci başladı. İnşallah 3 Temmuz’da kurslarımız başlayacak. Yavrularımızı hasarsız ve az hasarlı olan Camilerimizde, Kuran kurslarımızda ve konteyner kent ve çadırkentlerde görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız vasıtasıyla misafir edeceğiz.” dedi.

“Yıkık, ağır ve orta hasar olmak üzere toplamda 294 camimiz ve Kur’an kursumuz bulunuyor”

6 Şubat depremlerinde hasar alarak kullanılamaz hale gelen Cami ve Kuran kurslarına da değinen Yıldırım, “Malatya genelinde yıkık, ağır ve orta hasar olmak üzere 248 camimiz ve 46 tane Kur’an kursumuz bulunuyor. Bunların yerine devletimizin, halkımıza sunduğu hizmetler neticesinde konteyner kentler, çadırkentler kuruldu. Bizler de buralarda çadır mescitler ve Kur’an kursları sınıfları yaptık. Ayrıca yaz etkinliklerimiz de olacak, İnşallah bu yaz dilimini güzel bir atmosfer içerisinde geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Yaz Kur’an kursları; Rabbini, Peygamberini tanıma, temel dini bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatını öğrenme imkanını sunuyor”

Yaz Kur’an kurslarının ehemmiyetine değinen Yıldırım, “Yaz Kur’an kursları bizim için dinimizin temel kaynaklarına ulaşma, Rabbini, Peygamberini, tanıma, dinimizin temel kaynakları olan Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme imkanını sunuyor. Kur’an kursları aynı zamanda, değerler eğitimi dediğimiz değerlerin kazandırılması hususunda da ciddi katkıları olan bir eğitim faaliyetidir. Anne-baba ve büyüklere saygı, küçüklere sevgi, onlara hizmet etmede kusur etmeme, anne babaya öf bile dedeme gibi ahlaki erdemleri, din, vatan ve millet duygusunun verilmiş olduğu bir öneme haizidir.  Bu vesileyle yavrularımızın okul eğitimlerinin yanı sıra oynayabilecekleri çeşitli etkinliklerin oluşabildiği bu yaz kurslarına bütün yavrularımızı bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

“Şu anda 824 Cami, Kur’an kursu, konteyner ve çadırkent mescitlerde Yaz Kur’an kursu hizmeti vereceğiz”

Yıldırım, “Şu an 627 Camimizde, 167 Kuran kursumuzda ve şimdiye kadar kurulan yaklaşık 30 konteyner ve çadırkentlerde yaz Kur’an kursu açacağız. Bunun yanında ihtiyaca binaen talep olduğu takdirde Valilik ve ilçe kaymakamlıklardan olur almak suretiyle uygun görülen diğer mekanlarda da yaz Kur’an kursu açabilecek imkana sahibiz.” ifadelerini kullandı.

“Şu ana kadar 30 konteyner ve çadırkentte hazırlığımızı yaptık”

Şu ana kadar kentte bulunan 30 konteyner ve çadırkentte hazırlıkları bitirdiklerini kaydeden Yıldırım, “Tabi yeni kurulan konteyner kentler de var. Bunlarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra KYK yurtları gibi halkımızın yaşadığı toplu mekanlar var. Buralarda da hizmet vermek suretiyle hazırlıklarımızı yaptık.” diye konuştu.

“Allah ve Peygamber sevgisinde buluşturmak adına yavrularımızı Camilerimize, Kur’an kurslarımıza ve konteyner kentlerdeki mescitlerimize bekliyoruz”

Son olarak ebeveynlere çağrıda bulunan Yıldırım, “Yavrularımıza yazın dini duygularının geliştirilmesi, Allah ve Peygamber sevgisinde buluşturmak adına camilerimize, Kur’an Kurslarımıza ve konteyner kentlerdeki mescitlerimize bekliyoruz. İnşallah yavrularımızla buluşarak yaz hizmetimizi güzel bir şekilde yürüteceğiz.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55