,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Müftü Özdemir: Kudüs'ün özgürlüğü için Gazze'de bir direniş söz konusu

Müftü Özdemir: Kudüs'ün özgürlüğü için Gazze'de bir direniş söz konusu
Malatya'da idrak edilen Beraat Kandili programında konuşan Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir hem Gazze'yi hem de Refah kentini müdafaa eden Gazzeli mücahitlerin zaferi için bol bol dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Battalgazi ilçe Müftülüğü tarafından Kernek Karagözlüler Camii'nde düzenlenen program, Hafız Ali Özalp'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından İmam Hatipler; Necmettin Ceylan, Durmaz Yener, Abdullah Uzun ve Mehmet Şentürk'ün Mevlid-i Şerif ve ilahiler ve salavatlar okunmalarıyla devam etti.

Battalgazi ile Müftüsü Hüseyin Özdemir, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma, dua ve son olarak kılınan salatu tesbih namazıyla program sona erdi.

Programın ardından İLKHA'ya konuşan Müftü Hüseyin Özdemir, Kudüs'ün özgürlüğü için Gazze'de bir direnişin söz konusu olduğuna dikkat çekerek hem Gazze'yi hem de Refah kentini müdafaa eden Gazzeli mücahitlerin zaferi için bol bol dua edilmesi ve Müslümanların birlik kuvvetini toplayarak onlara sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

"Kudüs'ün özgürlüğü için Gazze'de bir direniş söz konusu"

Müftü Özdemir, "Bu gece Beraat Gecesi Şaban ayının on dördüncü gecesini, on beşinci geceye bağlayan gece. Hazreti Peygamber Alehhisselam'ın mübarek ifadesinde insanların kendisine duayla, taleple sığındığı zaman bütün dualarının kabul edileceği bir gece bu gece. Bu geceyi idrak edebilme adına Türkiye'nin tamamındaki bütün camilerde programlar düzenlendi. Malatya'mızda da İl müftülüğümüz tarafından organizasyonlar yapıldı. Battalgazi Müftülüğü olarak bizler de ibadet edilebilecek bütün camilerde, konteyner yaşam alanlarının tamamında programlar düzenledik. Görevlendirdiğimiz Vaiz arkadaşlarımız hem sohbetlerle hem duayla hem Kur'an-ı Kerim tilavetiyle programlar icra ettiler. Battalgazi Müftülüğü olarak Kernek Karagözler Camii'nde Berat Kandili programını tertip ettik. Programımızda Mevlid-i Şerif ve ilahiler seslendirildi. Kur'an okundu. Ardından da gecenin ehemmiyetine yönelik ifade edilmesi gerekenleri sohbette değindik. Duamızı yaptık. Hem sohbette de hem duamızda da vurguladığımız en temel nokta İslam dünyasında şu anda çok farklı coğrafyalarda, Hindistan'da, Keşmir'de, Türkistan bölgesinde ve özellikle Filistin'de, Gazze'de büyük bir yara söz konusu. Oralar bizim mukaddes bölgemiz. Kudüs için Gazze'de bir direniş söz konusu. Hem Gazze'yi hem Refah kentini müdafaa eden Gazzeli mücahit kardeşlerimiz var. Orada yaptıkları mücadeleye, duayla destek olabilme adına cemaatimize duyarlılık oluşturabilme adına sadece bir dua ve bilinç noktasında değil özellikle boykot noktasında bir bilinç oluşturabilme adına bunu hem buradaki konuşmalarımızda ifade ettik hem de duamızla ifade ettik. Yüce Rabb'im bu geceyi hakkıyla, dualarımızın kabul olunabileceği bir şekilde idrak edebilmeyi bizlere nasip eylesin. Gazze'deki, Filistin'deki kardeşlerimize, Rabb'im yardım eylesin. Özellikle bütün Müslümanların bu olay üzerinden tekrar düşünüp güç, kuvvet, birlik ve beraberlik oluşturabilme adına, kardeşlik adına ne yapılması gerekiyorsa hemen yapmaları gerekiyor. İnşallah bizler de ülkemizde de şu anda bu noktada bilinç düzeyi yüksek olan coğrafyalara, ülkelere el birliği yapmak suretiyle Gazze'deki kardeşlerimize elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Ve o coğrafyanın kurtulmasını inşallah hep birlikte sağlayacağız" diye konuştu.

"Bu gece dua, Kur'an tilaveti ve kılabildiğimiz kadar namazla Rabb'imize yönelmeliyiz"

Bu gecenin mübarek bir gece olduğunu anımsatan Özdemir, "Bu gecede ibadet edilmeli, ne kadar nafile namaz kılabiliyorsak, gece namazı ne kadar kılabiliyorsak ne kadar dua edebiliyorsak, Kur'an'la okumak suretiyle Rabbimize sığınmayız. Yani özelde dua, Kur'an tilaveti ve kılabildiğimiz kadar namazla Rabb'imize yönelmeliyiz" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55