,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Müderris Ebubekir Arslan: Oruç insanı zahiri ve batıni olarak koruyor

Müderris Ebubekir Arslan: Oruç insanı zahiri ve batıni olarak koruyor
Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında tutulan oruçların ehemmiyetini aktaran Müderris Molla Ebubekir Arslan, önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Bereketiyle, maneviyatıyla, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında tutulan oruçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Müderris Ebubekir Arslan, Hz. Muhammed'in Sallallahu Aleyhi Vesellem 'Oruç kalkandır.' hadisini hatırlattı.

Ramazan ayının mübarek bir ay olduğuna, Allah'ın on bir ayın sultanı olarak Ramazan ayını sultan eylediğine ve Ramazan ayının Kur'an sadaka, infak ayı olduğuna diye dikkat çeken Müderris Ebubekir Arslan, "Ramazan ayında İslam'ın beş şartından malum oruç vardır. Rabbimiz orucu bütün Müslümanların üzerine farz kılmıştır. Kur'an-Kerimde dediği gibi; Oruç sizden önceki milletlere sizden önceki topluluklara farz kılındığı gibi Allah'ın onlara farz kıldığı gibi sizlere de oruç farz kılındı." dedi.

"Kur'an Sünnet ve bütün Alimlerin icmasıyla oruç tutmak farzdır"

video

Her Müslümanın üzerine İslam içerisinde farziyetlerin olduğunu, oruç tutmanın da bu farzlardan olduğunu belirten Arslan, "Farziyetlerin bir tanesi de İslam'ın beş temel esası olan oruçtur. Rabbimiz orucu bizim üzerimize farz kılınmıştır. Kur'an, Sünnet ve bütün Alimlerin icmasıyla oruç tutmak farzdır. Hiçbir zaman mazeretsiz bir şekilde terk edilmez. Mazeret olursa kişi hasta olursa Allah Teâlâ'nın ayeti kerimede buyurduğu gibi; sizden hasta olanlar ve seferde olanlar bundan müstesnadır diye buyurmuştur. Başka bir ayeti kerimede de Allah-u Teâlâ sizin için kolaylığı istiyor kolaylığı diliyor sizin için zorluğu dilemiyor." diye konuştu.

"Oruç insanı zahiri ve batıni olarak da koruyor"

Bu dinin kolaylık dini olduğunu, imkânı olan, hasta olmayan, bu anlamda kim varsa orucun onun üzerine farz olduğunu söyleyen Arslan, "Hiçbir zaman terk edilmez. Müslümanların üzerine düşen bu aya hassasiyetle oruçlarını hassasiyetle dikkat etmelidir. Oruç gerçekten hem kalkandır ki efendimiz, oruç kalkandır. Rabbimiz buyuruyor ki; Umulur ki siz korunursunuz ve insanı batıni olarak da koruyor. Şehvetlerden hem kötü sözlerden koruyor hem de sağlık sıhhat olarak bizi hastalıklardan koruyor. Peygamberimiz efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem buyurduğu gibi oruç tutunuz sıhhat bulunuz." ifadelerini kullandı.

 "Allah'ın bizden istediği, Peygamber efendimizin tuttuğu gibi bir oruç tutmaktır"

Müderris Ebubekir Arslan: Oruç insanı zahiri ve batıni olarak koruyor

Müderrris Ebubekir Arslan

Bu anlamda Biz Müslümanların üzerine vazifemiz odur ki Ramazan ayını hassasiyetleri dikkat etmemiz gerektiğine değinen Arslan, "Allah'ın bizden istediği, Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem tuttuğu gibi bir oruç tutmaktır. Ramazan ayı infak, sadaka ve hayır hasenat ayıdır. Bütün Müslümanların diğer aylara göre bu Ramazan ayında koşmaları lazım. Kendine düstur etmeleri Allah'ın mağfiretine ve Allah'ın cennetine koşun yarışa girin. Bu anlamda biz Müslümanlar olarak bu mübarek on bir ayın sultanı olan Ramazan ayında salih ameller noktasında bir çaba, gayret ve yarış içerisinde olmamız lazımdır." şeklinde konuştu.

Son olarak Arslan, "Ramazan orucu Ramazan ayı bütün Müslümanların dertlerden, sıkıntılardan kurtulmasına Rabbimiz vesile etsin. İslam'ın ve Müslümanların mazlumların bütün dünya içerisindeki Mazlumlara bir çıkış kapısı eylesin. Rabbim bizleri bu Ramazan ayının hakkını veren, hakkıyla idrak eden, hakkında çalışan, hakkıyla bir mücadeleyi veren kullarında eylesin." dedi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55