,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

MSB: Son Bir Haftada 67 Terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Son Bir Haftada 67 Terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.Deniz Albay Zeki Aktürk, son bir haftada 67 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Deniz Albay Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

deniz-albay-zeki-akturk.PNG

 

SON 1 HAFTADA 67 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

3 Ağustos 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında icra edilen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komuta kademesinin şekillendiği 2023 yılı Yüksek Askerî Şûra toplantısı kararları neticesinde gerçekleşen atamalar doğrultusunda Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı komuta kademesinde dün (16 Ağustos 2023) itibarıyla devir teslim törenleri icra edilmiştir. Görevlerini devralan Komutanlarımızın yeni görevlerinin kendilerine, ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize, Bakanlığımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor; görevlerini devrederek emekli olan Komutanlarımıza ise şimdiye kadarki emeklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyor, kendilerine ve ailelerine sağlıklı uzun bir ömür temenni ediyoruz. Ayrıca 14 Ağustos 1974’te Kıbrıs Türkü’ne yönelik zulme son vermek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 2’nci Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümü nedeniyle Şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; hayattaki Gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyoruz. Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları devletimizin bekası, ülkemizin savunma ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri almaya, kendisine tevdi edilen tüm görevleri başarıyla yerine getirmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde proaktif ve kesintisiz bir şekilde başarıyla icra edilen operasyonlarla ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; - Son bir haftada 67 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. - Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1.062’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38.405’e ulaşmıştır. Ayrıca başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bu hafta içerisinde de çok sayıda ve muhtelif cinste mühimmat ele geçirilmiştir. Teröristler kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak, gücünü bağrından çıktığı milletimizden alan kahraman ordumuz; terörle mücadelesine tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı kararlılıkla devam edecektir.

HUDUTLARDAN YASA DIŞI GEÇMEYE ÇALIŞAN 179 ŞAHIS YAKALANDI

Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudutlarımızda alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde; Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahıslardan 9’u FETÖ mensubu olmak üzere 13’ü terör örgütü üyesidir. 3.076 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4.931’e yükselmiş, yakalanan şahıslardan 245’i FETÖ mensubu olmak üzere toplam 369 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 138.011 olmuştur. Hudut birliklerimizin imkân ve kabiliyetleri sürekli geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirler alınmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilgili bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli olarak devam edilecektir.

SURİYE’DE TERÖRİSTLERİN TACİZLERİNE ANINDA KARŞILIK VERİYORUZ

Suriye’de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerimiz ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yürütülmektedir. Suriye’de istikrarın bir an önce oluşturulması, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir. Diğer taraftan operasyon bölgelerinde güvenlik ve istikrarın sürdürülmesine yönelik gerekli tedbirler alınmakta ve teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verilmektedir. Bu yılın başından itibaren harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından 5’i son bir haftada olmak üzere 91 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 33’ü son bir haftada olmak üzere 777 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

NATO GÖREVLERİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ

BM, NATO, AB, AGİT ve ikili ilişkiler kapsamında Azerbaycan, Libya, Kosova, Bosna Hersek, Katar ve Somali gibi dost, kardeş ve müttefik ülkelerde başarıyla görev yapan kahraman Mehmetçik; tarihimize, kültürümüze ve atalarımıza yaraşır şekilde küresel barış ve istikrara katkı sağlamakta, aynı zamanda eğitim / tatbikat faaliyetlerine de aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda; Romanya Deniz Kuvvetleri Günü Kutlamaları dolayısıyla, 12-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında Köstence/Romanya’ya liman ziyareti gerçekleştiren TCG Kınalıada korvetimiz, aynı zamanda halkın da ziyaretine açılmış, NATO Daimî Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) görevine iştirak eden TCG Gökçeada; USS GERALD R. FORD Uçak Gemisi Görev Grubuna refakat ve Sage Wolverine tatbikatı kapsamında, ABD Deniz Kuvvetleri unsuru USS NORMANDY ile 10 Ağustos 2023 tarihinde “Personel Değişim Eğitimi” icra etmiştir. Yine, Kosova’da meydana gelen olaylar sonrası 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza bağlı bir komando taburumuz ihtiyat birliği olarak görevlendirilmiştir. Temmuz ayında görevine başlayan komando taburumuzun, eylül ayı başına kadar göreve devam etmesi planlanmaktadır. Ayrıca KFOR komutanlığı ekim ayından itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır.

SAVUNMA SANAYİ FAALİYETLERİMİZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Dünya genelinde ve özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyadaki risk ve tehdit dikkate alındığında TSK’nın savunma ihtiyaçları, teknolojinin akıl almaz hızı ve değişen tehdit türleriyle orantılı olarak çok hızlı değişmekte, millî menfaatlerimizin korunması için etkin, caydırıcı ve saygın bir silahlı kuvvetlere sahip olmak zorunluluk hâline gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle yerlilik ve millîlik oranı yüzde 80’lere ulaşan savunma sanayi faaliyetlerimiz kara, deniz, hava ve siber harekât alanlarında tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda; Millî İmkânlarla Modern Denizaltı Torpidosu Tedariki (AKYA) Dönem-2 Projesi bünyesinde 8 Ağustos 2023 tarihinde icra edilen “AKYA Eğitim Torpidosu Atışı”nda, hedef platform olarak kullanılan suüstü unsurun altından farklı derinlik ve süratlerde geçişler başarıyla gerçekleştirilmiştir. Üstün nitelikli personeli ve sahip olduğu yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile Silahlı Kuvvetlerimiz; nitelik ve nicelik olarak her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır.

TSK, REZERV GÜÇ OLARAK ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALE EDİYOR

Başta deprem sonrası hayatın normalleştirilmesi olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmaları da ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde sürdürülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından oluşturulan Rezerv Güç ile yangın söndürme çalışmalarına sağlanan destek aralıksız devam etmektedir. Bu çerçevede, Silahlı Kuvvetlerimize ait uygun teçhizata sahip uçak ve helikopterler ile farklı bölgelerde çıkan 18 orman yangınının söndürülmesine katkı sağlanmıştır. Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 878 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir. Gelen anlık taleplere istinaden görevlendirmeler devam etmektedir.

FETÖ İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Bakanlığımız; FETÖ ile mücadelesine yeni bilgi, belge ve veriler ışığında bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek kararlılıkla devam etmektedir. Sonuç olarak gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi ve güveninden alan, mazisi zaferlerle dolu kahraman ordumuz; -Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak, - Millî, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde, - Atatürk İlke ve İnkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde, - Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile amir ve komutanların emirleri doğrultusunda, - Tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde, - Terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar geniş bir alanda kendisine verilen tüm görevleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirecek; dünyanın en güçlü ve en güvenilir orduları arasındaki yerini tahkim edecek ve asil milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürecektir.

http://

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55