,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

MSB: 53 Terörist etkisiz hale getirildi

MSB: 53 Terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.Deniz Albay Zeki Aktürk, son bir haftada 53 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Deniz Albay Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

deniz-albay-zeki-akturk.PNG

SON 1 HAFTADA 53 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içi ve sınır ötesinde icra ettiğimiz operasyonlarımız kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; - Son bir haftada 53 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. - Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 995’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38.338’e ulaşmıştır. Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 586 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.316 silah ve 600 bine yakın (585.563) mühimmat ele geçirilmiş, 2.150 mayın/EYP tespit ve imha edilmiş, 614 mağara/sığınak ise kullanılamaz hâle getirilmiştir. Dün bu bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşinde beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, TSK ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Mehmetçiğin; üstün bir gayretle her türlü hava ve arazi koşulunda, büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla icra ettiği operasyonlar ile teröristler kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak, gücünü bağrından çıktığı asil milletimizden alan kahraman ordumuz; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şehitlerinin kanını yerde bırakmayacak, terörle mücadelesini tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı kararlılıkla sürdürecektir. HUDUTLARDA 284 ŞAHIS YAKALANDI

Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudutlarımızda alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde; - Son bir haftada hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 284 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 9’u teröristtir. 2.991 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. - 2023 yılında ise hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4.752 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 236’sı FETÖ mensubu olmak üzere 356’sı teröristtir. 134.935 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Ayrıca, - Son bir haftada icra edilen operasyonlarda 172 kg uyuşturucu ve 860 adet hap ele geçirilmiştir. - Yılbaşından bu yana icra edilen operasyonlarda ise toplam 4 bin 803 kg uyuşturucu ve 1.911 adet hap ele geçirilmiştir. Hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudut birliklerimizin imkân ve kabiliyetleri sürekli geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirler alınmaya ilgili bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli olarak devam edilecektir.

SURİYE’DE TERÖRİSTLERİN SALDIRILARINA KARŞILIK VERİYORUZ

Suriye’de istikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edilirken diğer taraftan operasyon bölgelerindeki güvenlik ve istikrarın sürdürülmesine yönelik gerekli tüm tedbirler alınmakta ve teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verilmektedir. Nitekim bu yılın başından itibaren harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından 3’ü son bir haftada olmak üzere 86 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 45’i son bir haftada olmak üzere 744 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

TAHIL GİRİŞİMİ’NİN DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan, bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil eden gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Rusya Federasyonu tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir. Küresel gıda fiyatlarının istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlamakla birlikte tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesini temenni ediyoruz. Ayrıca, Karadeniz'de en uzun kıyısı bulunan ülkelerden biri olarak başından beri kıyıdaş ülkelerin barış, diyalog, huzur ve refah içinde yaşamasından yana olduğumuzu dile getiriyor; mevcut güvenlik dengesinin ‘Bölgesel Sahiplik İlkesi’ çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

İYİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİNDEN YANAYIZ

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Ege ve Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini tavizsiz bir şekilde korumaya devam etmektedir. Ülkemiz, tüm sorunların uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun, barışçıl metotlarla, karşılıklı saygı ve diyalog yoluyla çözülmesinden yanadır ve bunun için büyük çaba harcamaktadır. Komşumuz Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için karşılıklı çabalarımız sürmektedir. Temennimiz; diyalog kanallarının açık tutulması, ikili ilişkilerimizde yakalanan pozitif gündemin devam etmesi, Ege Denizi’nin bir dostluk denizi hâline gelmesidir.

ROMANYA HAVA SAHASINDA NATO GÖREVİ İCRA ETTİK

İttifak’a katıldığı günden bu yana üstlenmiş olduğu tüm görev ve misyonları başarı ile yerine getiren ülkemiz, etkin bir üyesi olduğu NATO’ya ve Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğine önemli katkılar sağlamayı sürdürmektedir. Bu çerçevede; - Güvence Tedbirleri (Assurance Measures-AM) kapsamında Romanya hava sahasında, 8 Ağustos tarihinde Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağımız tarafından görev icra edilmiş, - İtalyan Deniz Kuvvetlerine ait FRANCESCO MIMBELLI gemisi 3-6 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’a liman ziyareti gerçekleştirmiştir.

İLK 100’E GİREN SAVUNMA SANAYİ ŞİRKETLERİMİZİ KUTLUYORUZ

Özellikle son dönemde bölgemizde ve dünyada çok boyutlu gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği kritik bir dönemden geçilmektedir. Böylesine hassas bir ortamda ulusal güvenlik konusu ile onun ayrılmaz parçası olan yerli ve millî savunma sanayisinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle yerlilik ve millîlik oranı yüzde 80’lere ulaşan savunma sanayi ürünlerimizin de katkısıyla kahraman ordumuzun kara, deniz, hava ve siber harekât alanlarında etkinliği ve caydırıcılığı her geçen gün daha da artmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, çağın şartlarına ve harbin değişen doğasına en uygun şekilde icra ettiği eğitim ve tatbikatlar sayesinde yetiştirilen üstün nitelikli personeli ve sahip olduğu yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile nitelik ve nicelik olarak her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır. Bu hafta içerisinde dünyanın en iyi savunma sanayi şirketlerinin yer aldığı “Defence News Top 100” listesine girerek bizleri gururlandıran başta bünyemizde bulunan ASFAT (Askerî Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi) olmak üzere ASELSAN, TUSAŞ ve Roketsan’ı kutluyor; savunma sanayimize güç katan şirketlerimize, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

Başta deprem sonrası hayatın normalleştirilmesi olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmaları da ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde sürdürülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından oluşturulan Rezerv Güç ile yangın söndürme çalışmalarına sağlanan destek aralıksız devam etmektedir. Bu çerçevede, Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak ve helikopterler ile farklı bölgelerde çıkan 17 orman yangınının söndürülmesine katkı sağlanmıştır. Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 877 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir. Gelen anlık taleplere istinaden görevlendirmeler devam etmektedir.

FETÖ İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Bakanlığımızın FETÖ ile mücadelesi, tespit edilen bilgi ve belgeler ışığında büyük bir titizlikle ve tavizsiz şekilde sürdürülmektedir.

ASKERALMA KANUNU’NDA DÜZENLEMELER YAPILDI

2022 yılında Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesinde yapılan değişiklik ile yoklama kaçağı, saklı veya bakayalara bedelli askerliğe müracaat etme hakkı tanınmış, bahse konu uygulama Kanun’un değiştiği tarihten itibaren yürürlüğe konulmuştur. Kanun’da yapılan bu değişiklik 5 Ağustos 2023 tarihinde Askeralma Yönetmeliği’ne dâhil edilmiştir. Ayrıca, bahse konu Kanun kapsamında; mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’na göre dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan, ödemeleri gereken yabancı ülke parasını ödemedikleri veya herhangi bir takvim yılında toplam olarak 184 gün ve daha fazla süreyle yurt içinde bulundukları için dövizle askerlik kapsamından çıkarılanların, dövizle askerlik hizmetinden yararlanabilmelerine imkân sağlanmıştır. Sonuç olarak gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi ve güveninden alan, mazisi zaferlerle dolu kahraman ordumuz; - Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak, - Millî, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde, - Atatürk İlke ve İnkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde, - Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile amir ve komutanların emirleri doğrultusunda, - Tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde, - Terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar geniş bir alanda kendisine verilen tüm görevleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirecek; dünyanın en güçlü ve en güvenilir orduları arasındaki yerini tahkim edecek ve asil milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürecektir.

http://

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55