,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Molla Remzi Uçar: Üç ayları fırsat bilip ilim öğrenmek için çaba sarf etmemiz lazım

Molla Remzi Uçar: Üç ayları fırsat bilip ilim öğrenmek için çaba sarf etmemiz lazım
Üç ayların içerisinde olmamız münasebetiyle ilgili açıklamalarda bulunan İTTİHAD-UL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, üç ayları fırsat bilip hadis ve tefsir ilmine önem vermemiz gerektiğini vurguladı.

 

Uçar, Üç ayları en güzel şekilde istifade etmekle beraber değerlendirmemiz gereken önemli noktalardan birinin de ilim öğrenmek ve bir şeyleri elde etmek için çaba sarf etmemiz olduğunu söyledi.

Müminlerin; üç aylarda takvanın zirvesini, zihnin saf ve kalplerin zikirle tatmin olmasıyla yaşayabileceğini söyleyen Remzi Uçar, "Bu üç azamızın ve bizim takvayı elde etmemiz, bizlere ilmi en güzel şekilde öğretecek hususlardır. Rabbimiz Bakara suresinde 'Allah'tan korkunuz ki Allah da sizlere öğretsin'. Buyurmaktadır. Üç aylar takva ayıdır, zihinlerin saflaştığı ayda bizler de öğrenme çabasına girmemiz lazım. Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinde 'Rabbim Recep ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı kıl, bizleri Ramazan'a ulaştır.' Buyurur." şeklinde konuştu.

"Üç aylarda Kur'an-ı Kerim'i anlama açısından en az kısa bir tefsir kitabını okumamız lazımdır"

video

Hz. Peygamber'in, Sallallahu Aleyhi Vesellem duası olan bu ayları iyi değerlendirmemiz gerektiğini dile getiren Uçar, "Bu aylarda ilim öğreneceğiz ki Rabbimiz ilmimize bereket katsın. Bütün Müslümanlar unutmasınlar ki Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem bu aylar için dua etmiştir. Özellikle Rabbimiz'in kitabı Kur'an-ı Kerimi okuyarak Kur'an hakkında bilgi edinmemiz gerekiyor." diye belirtti.   

Bir Müslümanın üç aylarda okuması gereken tefsir ilmi olduğunu söyleyen Uçar, "Kur'an-ı Kerim'i anlama açısından en az kısa bir tefsir kitabını okumamız lazımdır. Kur'an-ı Kerimin sureleri hakkında bilgi edinmemiz gerekir. Niçin sureler indirildi? Neden surelere isimler verildi? Bunların konuları hakkında her müminin bilgi edinmesi lazımdır. Eğer sureler hakkında bilgi edinirsek sureleri okuduğumuzda daha iyi idrak eder ve anlarız. Sahabeler nasıl sureleri okudukları zaman istifade ettilerse aynı şekilde bizler de istifade ederiz." ifadelerini kullandı.

"En güzel örneğin Peygamber Efendimiz olması hasebiyle hadislerinden haberdar olmamız ve istifade etmemiz gerekiyor"

Molla Remzi Uçar: Üç ayları fırsat bilip ilim öğrenmek için çaba sarf etmemiz lazım

Molla Remzi Uçar

Hadis ilmine de değinen Uçar şöyle konuştu:

"Üç aylar içinde bizlerin hadis ilmiyle ilgilenmesi lazım çünkü Peygamber efendimizin sözleri, fiilleri ve ikrarları hadistir. En güzel örneğin Peygamber efendimiz olması hasebiyle hadislerinden haberdar olmamız ve istifade etmemiz gerekiyor. Bu nedenle bizim en az kırk hadisi okuyup onların manası üzerinde düşünerek ezberlememizde çok fayda olacaktır. Özellikle İmam Nevevi'nin kırk hadisini okuyarak istifade edelim." dedi.

Uçar, "Müminlerin üç aylar içinde özellikle fıkıh anlamında da istifade etmesi gerekiyor. Bu aylarda oruçlar tutacağız, oruç fıkhı hakkında bilgimizin olması lazım. Ramazan ayında zekât vereceğiz, onun hakkında öğrenmemiz gereken fıkıh bilgisi gerekiyor. Bu aylarda namaz ibadetini de yaptığımızdan dolayı namaz hakkında da fıkhi anlamda da bilgimizin olması lazım çünkü bunları bilmek her müminin üzerine farzdır. Bu nedenle üç aylar bizim için fırsattır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55