,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

Molla Nizamettin Yalçın: Kim siyonistlerin mallarını alırsa yapılan vahşetin ortağıdır

Molla Nizamettin Yalçın: Kim siyonistlerin mallarını alırsa yapılan vahşetin ortağıdır
Filistin'de soykırım uygulayan siyonist işgal rejiminin mallarına boykot çağrısında bulunan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Nizamettin Yalçın, bir Müslümanın bilerek söz konusu malları tüketmesi durumunda yaşanan katliamlara ortak olacağını belirtti.

İşgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markalara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Günlerdir Filistin'de soykırım uygulayan işgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markaların boykot edilmesi gerektiğini aksi halde vebalinin büyük olacağının altını çizen  İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Nizamettin Yalçın, alternatif ürünlerin tercih edilmesi çağrısında bulundu.

Hud Süresi'nin 'Sakın zalimlere meyletmeyin; ateş sizede dokunur.' şeklindeki ayetine atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Yalçın, "En ufak bir meyilde dahi suç ortağı olursunuz yani meyil, bir muhabbet olarak Allah'u Teala ateşi vaad ediyorsa; bizzat ağzıyla, diliyle, malıyla katkıda bulunulması, reklamının yapılması daha fevkalade ateşe müstehak olunur." değerlendirmesinde bulundu.

"Bir Müslüman, eğer bilerek mallarını alırsa aynı zamanda yarın kıyamet gününde defterde israilin yapmış olduğu vahşetin ortağı olarak gözükecektir"

Yahudilerin anladığı dilin maddi olarak zora sokulmaları ve güç olduğunu belirten Yalçın, "Tarihe baktığımızda Allah Resulü, Hayber Fethi'nde bunu örnek olarak gösteriyor. Hayber Fethi'nde kaleler muhasara altına alınıyor fakat bir türlü fetih gerçekleşmiyor. Allah'u Teala; onların hurma ağaçlarının ve bağ-bahçelerinin kesilmesini emrediyor, kesilmeye başlandığı zaman Yahudiler artık teslimiyet bayrağını çekerek teslim oluyorlar. Kimse demesin ki; benim bir kolam, sigaram veya deterjanımla ne olacak? Damlaya damlaya göl olur, göl olunca baraj olur, barajlar patlarsa israil altında imha olur gidecektir. Her Müslümanın boykot konusunda duyarlı olması gerekir; eğer bilerek mallarını alırsa aynı zamanda yarın kıyamet gününde defterde israilin yapmış olduğu vahşetin ortağı olarak gözükecektir. Defteri verilecek ve Allah, 'Al, kitabını oku' diyecek. Kitabına bakacak ki; Gazze'deki parçalanmış çocukların, oradaki katliamların ortağı olarak gözüküyor.'Ya Rabbi ben uzaklardaydım, ben bunu yapmadım Ya Rabbi' diyecek. Allah ise 'Onun iman ettiği malları kullanarak, maddi açıdan destek olduğun için sende bu suçun ortağısın. Bunu dünyada Peygamber'in dili ile size ilan etmiştim ve size anlatılmıştı ama siz bunu duyduğunuz ve bildiğiniz halde devam ettiğiniz için bu suçun ortağısınız.' diyecek. Müslüman bir insanın çok duyarlı olması lazım. Müminler bir vücut gibidirler, başına bir bela ve musibet geldiği zaman diğer Müslümanların da aynı şekilde yaşanan acıyı, sıkıntıyı göstermeleri lazım. Bugün yaşanan acımasız vahşi hareketler aynı zamanda imanı olan, insanlığını yitirmemiş olan her insanın buna tepki vermesi ve elinden geleni yapması lazım. Aksi takdirde onların ortağı olacaklardır." dedi.

"Bir insanın yapılan vahşete ortak olması ne demektir?"

Siyonistlerin mallarının 'helal' dahi olsa boykot edilmesi gerektiğini çünkü bu ürünlerin alternatifinin olduğunu vurgulayan Yalçın, "Bu malların alternatifini kullanmak zorundasınız; yapmazsanız bu cürmü işleyen insanlara katkıda bulunulduğundan dolayı suçun ortağı olurlar. Bir insanı suçsuz, masum, insafsızca öldürmek; tüm insanlığın ölümü gibidir. Bu insanları hangi şekilde suçlayacaklar ki? O çocukları, masum bebekleri, çırılçıplak soyulmuş annesinin başında 'Ya Rabbi, Ya Rabbi' diye avuçlarını açan bebeği kim hangi şekilde suçlayabilir ki? Yapanlar da aynı şekilde ortak olduklarından dolayı kesinlikle bilinçli bir Müslümanın bundan sakınması gerekir aksi takdirde suçun ortağıdır. Bir insanın yapılan vahşete ortak olması ne demektir? Bir toplumu soykırıma tabi tutmak en büyük cinayettir, Rabbim gaflete düşen insanları gafletten uyandırsın." şeklinde konuştu.

"Bunların malları ne yemek yerine geçer ki yenmezse ölünür, su yerine de geçmez ki içilmezse öldürür çünkü bu malların tümünün alternatifi var"

Yalçın, "Kim siyonistlerin mallarını alırsa yapılan vahşetin ortağıdır. Bunu her Müslümanın bilmesi ve diğer insanlara duyurması lazım. Onların malları nelerdir, özellikle en çok satılan malları nelerdir? Bu malların protesto edilmesi, kesinlikle evlere alınmaması gerekir. Bunların malları ne yemek yerine geçer ki yenmezse ölünür, su yerine de geçmez ki içilmezse öldürür çünkü bu malların tümünün alternatifi var. Bu malları kullananlar Allah'ın huzurunda kendisini en ufak bir şekilde savunamaz. Çünkü Allah 'Bak, şu adam imal etti ve sen o malı değilde şunu kullanabilirdin neden yapmadın?' diyecek. Kişi Allah'a asla bir cevap veremez. Büyük bir suçtur, büyük bir katliamın içerisinde payı oluyor. Bu yüzden tüm Müslüman kardeşlerimize uyarımız odur ki; bu mallardan sakınmasıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55