,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Molla Mahmut Kılınç: Filistin'deki savaş İslam ile küfrün savaşıdır

Molla Mahmut Kılınç: Filistin'deki savaş İslam ile küfrün savaşıdır
Diyarbakır'da #AksaTufanı'na destek mitinginde konuşan Molla Mahmut Kılınç, "HAMAS sadece israil ile savaşmıyor. Tüm müstekbir devletlerle savaşıyor. Bu savaş, İslam ile küfrün, hak ile batılın savaşıdır." dedi.

HÜDA PAR, Gazze'de işgalci siyonist rejiminin katliamlarını telin etmek ve direnişin Aksa Tufanı operasyonuna desteklerini bildirmek üzere kitlesel bir miting tertip etti.

Mitingde konuşan Molla Mahmut Kılınç, Filistin'deki işgalin dün başlayan bir işgal olmadığını belirtti.

Siyonist rejimin, 75 yıldır Filistin'i adım adım işgal ettiğini belirten Kılınç, "Gazze, 17 yıldır 4 bir yanı kuşatılmış durumda. Siyonistler, Gazze halkının ihtiyacını gidermesine izin vermiyor.  Dünya ise bu zulmü ekranlardan sadece izlemekle kalıyor. Mescid-i Aksa'ya sistematik bir şekilde saldırılar ilk gününden bu yana devam ediyor. Siyonist katiller hastaneleri, binaları, sağlık tesislerini ve insani konvoyları vuruyor." dedi.

"HAMAS, onların anladığı dilden karşılık veriyor"

Siyonizmin, İslam ümmetinin bağrına saplanmış bir hançer olduğunu ifade eden Kılınç "Bu vahşet karşısında ses çıkmıyor. Diğerleri de sadece kınamakla yetiniyor. Bu nedenle Filistin, kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor. HAMAS, onların anladığı dilden karşılık veriyor. Bu kapsamda Aksa Tufanı operasyonunu başlattılar.  İki taraflı çözümden bahsediyorlar. İki taraf yoktur. Bir yandan vahşi bir katil rejim, diğer  yandan mazlum insanlar, kimsesiz ve kendi imkanlarıyla yetinen kahramanlar var.  Böyle bir durumda biz tarafsız değiliz. Biz Filistin'in, Gazze'nin, HAMAS'ın tarafıyız." diye konuştu.

"Bu savaş, İslam ile küfrün savaşıdır"

Dünyanın bu zulme karşı sessizliğinin tarih tarafından kaydedildiğini ifade eden Kılınç, "Filistin davası sadece Arapların davası değildir. Filistin davası ümmetin davasıdır. Kudüs'e bakın, eğer Kudüs esir ise ümmetin tamamı esirdir. Eğer Kudüs özgür ise ümmetin tamamı özgürdür. Kudüs fethedilmeyene kadar İslam ümmeti arasında birlik var olmayacaktır. Kudüs'ün fethedilmesi için ümmetin, kardeşlik elini uzatması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kılınç, "HAMAS sadece israil ile savaşmıyor. Tüm müstekbir devletlerle, ABD, İngiltere, Avrupa Birliğine karşı savaşıyor. HAMAS, savaş uçaklarıyla, dünyanın teknolojisi ile savaşıyor. Bu savaş, İslam ile küfrün, hak ile batılın savaşıdır." diye ekledi.

"HAMAS, işgalci rejimin yenilmezlik efsanesini yıktı"

Gazze halkının, düğüne gider gibi ölüme gittiğini; ölüme meydan okuyan bir milleti hiç kimsenin yenemeyeceğini vurgulayan Kılınç, "HAMAS, işgalci rejimin yenilmezlik efsanesini yıktı, Mossad'ın sihrini iptal etti. HAMAS, Demir Kubbe'yi hurdaya çevirdi. Ki Demir kubbeyi bir şey geçemez diyorlardı." dedi.

"Gayretli olun, en azından Avrupalıların gösterdiği gayreti siz de gösterin"

İslam ülkelerinin liderlerine seslenen Kılınç, "Gayretli olun, en azından Avrupalıların gösterdiği gayreti siz de gösterin. ABD yetkileri binlerce kilometreden gelip israile desteğini bildiriyor. Bunun karşısında utanın, korkun ey İslam ülkelerinin liderleri! Eğer bundan utanmıyorsanız bari bağlı olduğunuz ırktan utanın. Siz Arapsınız, Arap kardeşlerinize zulmediliyor. Mesuliyetiniz var. Saddam ve Kaddafiyi idam ettikleri gibi gün gelir sizi de öldürürler. Bu nedenle Filistinli, Gazzeli kardeşlerinize yardım edin." diye konuştu.

Kılınç, "Liderlerin yanı sıra Türk ve Kürt Müslümanların da görevleri vardır. Türkler, Abbulhamid'in torunlarıdır. Abdulhamid, Filistin topraklarını hiçbir zaman satmadı. Ey Türkiye'deki yetkililer, işgalci rejimle ilişkilerinizi tamamen kesin. Bunu yapamıyorsanız bari sınırı açın Türkiyeli kardeşlerimiz işgalci rejimi tükürüklerinde boğar. Müslüman Kürtler de Selahaddin Eyyubi'nin torunlarıdır. Sınırları açın ki bu topluluk Gazze'nin yardımına gitsin. Tüm Kürtler ve Türkler, Filistin Gazze ve HAMAS'a karşı sorumludurlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55