,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Molla Korkutata: Örtü emri semavi bir emirdir!

Molla Korkutata: Örtü emri semavi bir emirdir!
İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Sahap Korkutata, Allah’ın emirlerinden örtü hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

 

Müslüman kadın ve erkeklerin örtü konusunda son yıllarda fıkıh kurallarının dışına çıkması, özellikle yaz sıcaklarında bu durumun ayyuka çıkması nedeniyle hayâ ve iffet perdesinin muhafazası adına örtünme konusunda âlimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor.

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Sahap Korkutata, örtünün kadın erkek her Müslümana farz olduğunun altını çizerek bunun sınırlarının olduğunu ve 124 bin peygamberin baştan aşağı örtü ile geldiğini vurguladı.

Molla Korkutata, örtü ayetinin ilkin peygamberin hanımlarına geldiğini, 124 bin peygamberin de eşleri mutlaka örtünmüş olduğunu vurgulayarak Allah’ın örtü emri konusunda kimseyi ayrı tutmadığını vurguladı.

Molla Korkutata, kadınların örtünmesi gerektiği gibi erkeklerin de göbek ve diz arasının mutlaka örtünmesi gerektiğini hatırlatıp erkeklerin bütün vücudunu örtmesi de örfidir ve gereklidir diyerek kadınların ve erkeklerin de örtü konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Molla Korkutata, 60-80 yıl öncesine kadar Avrupa’da dahi çarşaflı örtülü bayanların olduğunu, hatta günümüzde gaddar İsrail toplumunda bile bazı Yahudi bayanların veya Avrupa’daki bazı Hristiyan bayanların tahrif edilmesine rağmen İncil ve Tevrat kanunlarına göre örtündüklerini hatırlatarak Müslüman olup da örtüsüne dikkat etmeyen bayanlara dikkat çekti.

"Örtü emrinde imtiyaz yoktur, bu farizadan ilkin Resulullah’ın eşleri sorumlu tutuldu"

Molla Sahap Korkutata

Örtünün Kur’an'ın bir emri olduğunu aktaran Korkutata, "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; Dinde imtiyaz yoktur. Bazıları serbest olsun, bazıları örtünsün imtiyazı yoktur. Örneğin örtü emri ilk etapta ümmetin başı olan, Allah’ın sevgilisi olan Hz. Resulullah'ın eşlerine geldi. Denilmedi ki, ‘senin eşlerindir, sana bir torpil yapalım, senin eşlerinin başları açık ama Müslümanların eşlerinin başları kapalı olsun.’ böyle bir şey denilmedi. İlk emir onlara geldi." dedi.

"Utanma ve ar duygusunu yitiren bazı bayanlar erkekleri de kendilerine benzettiler"

Örtü emri, semavi bir emirdir diyen Korkutata, "124 bin peygamberin eşleri mutlaka ama mutlaka örtünmüşlerdir. Hatta Hz. Âdem babamız ve Hz. Havva annemiz cennette bulunan yasaklı ağaca yaklaşmalarından ötürü birbirlerine göründüler. Ve hemen sonra ağaç yaprakları ile birbirlerini örtmeye çalıştılar. Çünkü onlarda bir ar yani hayâ duygusu vardı. Çünkü Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: ‘Eğer utanmıyorsan dilediğini yap’ yani senin için bir sınır yoktur. İnsanlar ve özellikle kadınlar ki örtüden sıyrıldılar, hayâlarını yitirdiler. Utanma ve ar duygularını yitirdiler. Yavaş yavaş erkekleri de kendilerine benzettiler. Erkeklerin de diz ve göbek arasında mutlaka örtünmesi gerekir, fakat bütün vücudu da örtmesi örfi bir gerekliliktir. Bu örften çıkmak da insani helake götüren bir olaydır." ifadelerini kullandı.

"Örtü değerdir"

Korkutata, "124 bin Peygamber örtü ile gelmiştir ve yukarıdan aşağıya kadar örtünmüşlerdir. Erkeğin örtüsü ve bayanların örtüsü birbirinden ayrı örtülerdir. Ondan dolayı şu anda halen de Hristiyanların kiliselerinde bayanlarda sözde İncil’in emri ile örtüler vardır. Bundan 60-80 yıl önce Avrupa ülkelerinde halen Hz. İsa'nın  kalıntı dininden bazı hükümler vardı ki kadınları çarşıda örtülü geziyordu. Halen şu anda gaddar İsrail’de kadınları hala çarşaflı olanlar var. Örtü, kadının iffetini koruyan, onu kadın yapan ve onu hanım bir kadın yapandır. Ondan dolayı denilmiştir ki Hz. Ömer zamanında cariyeler de (çalışan kadınlar) hür bayanlar gibi örtünüyorlardı. Cariyelerin kalitesi, hür kadınların kalitesi kadar değildi. Onlara hür kadınlar gibi örtünme zorunluluğu getirilmemişti. Onun için örtü değerdir." şeklinde belirtti.

"Mümin kadınlar, örtüleri ile tanınıp eziyete uğratılmazlar"

Örtünün kadını muhafaza ettiğini söyleyen Korkutata, "Emin olun Allah’a ki bir kadın örtündü mü o çok muhafaza ediliyordur. Allah Kur’an’da Ahzab süresi 59’uncu ayette, ‘…onlar (mümin kadınlar) böyle (örtü ile) tanınırlar’ buyurmuştur. Yani kadın örtüde olursa fitneye çok mahal verilmez. O kadın eski örtülü kadınlara benzer. Değerli bacılarımıza ve kızlarımıza sesleniyorum: Eski kadınları unutmayın, unutturmak istiyorlar. Bu yeni gâvur Avrupa modeli, dinden çıkanlar, İslam dinine düşman olanlar her defasında kadına bir kıyafet biçiyorlar, asıl kıyafeti unutturmak için zikzak yapıyorlar, dolayısıyla zarar veriyorlar." dedi.

"Müslümanım deyip de örtüsüne dikkat etmeyenler kime benzediklerini ve ahirette kimlerle olacaklarını düşünsünler"

Korkutata, örtüsüne dikkat etmeyenlere de seslenerek, "Bugün farz edelim ki açık saçık kadınları bir mahşer meydanında toplanmış olarak hayal edelim. Resulullah ve 124 bin peygamberin hanımlarını ve kızlarını bir yerde toplayalım, İngiliz Alman ve Hollandalı ve ABD’li kadınları da bir yerde toplayalım. Acaba bu açık saçık kadınlara deseler ki ‘kime benziyorsanız onlara katılın’ bunlar hangi tarafa gidecekler? İngiliz ve Fransızlara mı katılacaklar yoksa Hz. Muhammed ve Havva annemizden tutun Hz. Hatice’ye kadar ve düne kadar Müslüman olan nesillere kadar olanlara mı katılacaklar? Bundan dolayı gayrimüslimlere benzedikleri için onlara katılacaklar ve zarar edecekler ve bunların şu anda kemal-i marifeti kalmamış, değerleri de kalmamış." ifadelerinde bulundu.

Molla Korkutata, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurumuş ot ile ateş bir arada olmaz. Bunların birbirinden arınması lazımdır. Özellikle başkalarının da cehennemine sebep olmamalıdır. Son zamanlarda isimlerini bilmediğimiz yırtmaçlı etekler giyiyorlar, ta yukarıya kadar açılıyor. Bunlar hepsi melanettir. Bunlar öyle kandırılmış ki emin olun Allah’a şeytanın Âdem'i (a.s) kandırmada yegâne gayesini Allah Kur’an’da, ‘Onlara avretlerini birbirlerine göstermekti’ diyor. Yani şeytan bir nevi dedi ki ‘ben bunları kandırayım bu ağaçlardan yiyip asi olsunlar ve cennet elbiseleri üzerlerinden soyulsun ve avret yerleri birbirlerine görünsün ve ben kadınlarla bunları yoldan çıkarabilirim.’ Ondan dolayı insan bilmelidir ki şeytanın ilk gayesi budur. İnsanın, şeytanın gayesine uymaması lazımdır. Onun için başkalarını helak etmemek lazımdır ve kendini korumak, Allah’tan korkmak, tavır bozan adamlara uymamak lazımdır. Bu tavır bozanlar sizi kandırıyor. Allah ve Resulü o en yüce yer ki sizlere nasihat ediyor, kurtuluşu size sunuyor."

"Eğer Allah ve resulünü dinlersen hem dünyada namuslu kadın olacaksın hem cenneti kazanacaksın"

Örtüsüne dikkat eden/edecek olan hanımlara seslenen Korkutata, "Eğer Allah ve resulünü dinlersen hem dünyada namuslu kadın olacaksın hem cenneti kazanacaksın hem de Resulullah'ın eş ve çocuklarına benzeyeceksin, kıyamete onlarla olacaksın. Resulullah sizi bu yola davet ediyor ama şeytanlar ise size ‘soyunun’ diyor. Ondan dolayı Allah Kur’an’da diyor: ‘Kadınlar ilk cahiliye dönemindekiler gibi soyunmasınlar.’ Bugün cahiliye bir ahlak gelmiştir ama buna rağmen kimsenin burada mazereti yoktur. Çünkü örtü her gün kürsülerde, vaizlerde, yazılarda, kitaplarda, İslam dininin gerekliliğidir denilmektedir. Özellikle bugün her kadın kitap okuyabiliyor. Şeytanın kitaplarını okumayın, Raman’ın kitabını okuyun, yola gelin." dedi.

"Örtüsüzlük boşanmaların başlıca sebepleri arasındadır"

Boşanmaların sebeplerinden birinin de örtüsüzdük olduğunu aktaran Korkutata, "Kendinizi kurtarın, toplumu kurtarın ki yarın ailenizden hayır göresiniz. Örtüye dikkat edilmeli. Şahsen ben günlük olarak 5-6 telefon alıp örtü ve ahlaksızlıktan ötürü boşanan kişilerin boşandık şikâyetini duyuyorum Boşanmanın sebebi de işte bu rezaletlerdir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55