,
  • BIST 10259.47
  • Altın 2393.946
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.7839
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C

Molla Çelik: Mazlumların zalimleri nasıl devirdiklerini görmek isteyen, sahabe hayatına bakmalı

Molla Çelik: Mazlumların zalimleri nasıl devirdiklerini görmek isteyen, sahabe hayatına bakmalı
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programında konuşan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ömer Çelik, imanın küfre galip geldiğini görmek isteyenlerin, sahabe hayatına bakması gerektiğini vurguladı.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen "Kasım Ayı Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında bu yıl Hazreti Zübeyr bin Avvam ve Hazreti Rukiyye binti Muhammed (sallahu aleyhi vesselem) hayatlarından bölümler anlatılacak.

Şanlıurfa'da yapılan "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı, Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Abdusselam Bucak'ın yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven'in selamlama konuşması ile devam etti.

Program, Özlem Ajans sanatçısı İbrahim Akbaş'ın okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ömer Çelik, Hazreti Zübeyr bin Avvam ve Hazreti Rukiyye binti Muhammed'in hayatından örnekler anlattı.

"Sahabe deyince düşünmek, tefekkür etmek lazım"

Çelik, "Sahabeleri anlamak, Allah'ın herkese nasip etmeyeceği mübarek bir şeydir. Sahabe deyince düşünmek, tefekkür etmek lazım. Kendi kendime defalarca bunlar mümkün değil insan olamazlar, bunlar melektirler. Sahabenin de yanlış yaptığını hata ettiğini okçular tepesini terk ettiğini gördük. Allah bu hataları yaptırmıştı ki, örnek alalım. Onlar da ızdırap çekiyorlardı. Yeri geldiğinde ise her şeyi terk edebiliyorlardı. Kur'an sarayına girmek isteyen, Resulullah'ın kapısından girmek zorundadır. Resulullah'ın ise sarayına girmek isteyen, sahabe kapısına girmek zorundadır. Onlar öyle insanlardı ki, imanın küfre galip geldiğini görmek isteyen sahabe hayatına baksın. Mazlumların zalimleri nasıl devirdiklerini görmek isteyen sahabe hayatına bakacak." dedi.

Gazze'de direnen Müslümanların asrın sahabeleri olduğunu ifade eden Çelik, "313 insanın 950 insanı nasıl helak ettiğini, Furkan gününde gördük. Sahabeyi tanımadan onlar gibi olamıyoruz. Onun için bugün Gazze bir buçuk aydır bombalanıyor. Dünyanın hangi coğrafyasına bakacak olursanız bakın kafirlerin çizmeleri altında eziliyoruz. O bir avuç insan, dünyanın seyrini değiştirdi. Dünyayı değiştirmek isteyen bir avuç insan, mazlum, mustazaf insan bir buçuk aydır direniyor. Onlar asrın sahabeleridirler." diye konuştu.

"Başımızdaki insanların suskunluğu, İslam ümmetini ne hale getirdi"

Zübeyir bin Avvam'dan örnekler anlatan Çelik sözlerine şöyle devam etti: "Mal makam korku hesabı yapmadan ölüm hesabı yapmadan, halisane bir şekilde Allah için mücadele etmektir. Zübeyir bin Avvam, hiçbir savaştan geri kalmamış. Mekke'de 'La İlahe İllallah' demek, amcayı babayı anneyi terk etmektir, kızgın kumlar üzerinde yatırılmaktır.  Onların bugün Gazze'yi bombalaması bizdendir. Yoksa onlar cesur değiller. Yahudiler dünyanın en aşağılıklarıdır. Başımızdaki insanların suskunluğu İslam ümmetini ne hale getirdi."

Çelik, daha sonra, Hazreti Rukiyye'nin hayatına değindi. 

Program, Abdullah Zengin'in okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55