,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Molla Beşir Şimşek: Müslümanlar için her gün dünya Kudüs günü olmalı

Molla Beşir Şimşek: Müslümanlar için her gün dünya Kudüs günü olmalı
Kudüs için "kırmızı çizgimizdir" dediğini, bu zulmü kesinlikle kabul etmediklerini ifade ettiklerini belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, ama maalesef zulmün hep bir adım ileriye gittiğine dikkat çekti.

 

Müslümanlar için her günün 'Dünya Kudüs Günü' olması gerektiğini belirten Şimşek, "Çünkü Kudüs her gün işgal altındadır, her gün orada Müslümanlar işkence görmekte, şehid edilmekte, Kudüs'ün mukaddesatı ayaklar altında çiğnenmektedir, Müslümanların namusu, izzeti ayaklar altına alınmaktadır." dedi.

"Kudüs meselesini evimizin içindeki en büyük mesele olarak görmemiz gerekiyor"

Her ne kadar dünya Kudüs yılı belirli bir gün olarak ilan edilmişse de aslında Müslümanlar olarak her günümüzün 'Dünya Kudüs Günü' olarak konuşulması, tartışılması gerektiğine dikkat çeken Şimşek, "Müslümanların oradaki durumu, onlar için yapmamız gereken görevlerimiz nedir, neler yapmalıyız, nasıl destek çıkmalıyız, hukuksuzluklara karşı nasıl mücadele etmeliyiz? Bunların hepsini konuşmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra Kudüs'ün ve orada yaşayan Müslümanların ne çektiklerini, neler yaşadığını çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Bir Müslüman olarak dünyanın neresinde yaşıyorsak yaşayalım Kudüs meselesinin evimizin içindeki en büyük mesele olarak görmemiz gerekiyor." dedi.

"Bu güne kadar Müslümanlar konuştu onlar ise zulümlerini hep bir adım ile götürdü"

Her bir Müslümanın yapabileceği dünya kadar iş olduğunu dile getiren Şimşek, "Ama maalesef bu güne kadar Müslümanlar sadece konuştu, hep anlattı, kırmızıçizgimiz dedik. Kabul etmiyoruz dedik ama onlar da zulümlerini hep bir adım ile götürdü. Zulümlerini, çirkinliklerini daha fazla arttırarak devam ediyorlar ve her gün Kudüs, Filistin toprakları gün geçtikçe daha fazla işgale maruz kalmakta, Müslümanların evler yıkılmakta ve zulme maruz kalmaktadırlar." acı gerçeğini ortaya koydu

"Konuşmaktan fazla ileriye gidemeyeceğimizi biliyorlar buda onları cesaretlendiriyor"

Müslümanların söylediklerini somutlaştırmanın zamanı geldiğine dikkat çeken Şimşek, "Onlar bizim sadece konuşmaktan fazla ileriye gidemeyeceğimizi biliyorlar. Buda onları cesaretlendiriyor. Onlar Filistin'e sahip çıkmadığımızı, gerektiği kadar destek veremeyeceğimizi bundan dolayı söylemlerimiz onları endişelendirmiyor. Eğer işgalciler, Filistinli Müslümanlara yaptıkları zulümden dolayı dünyanın her yeri onlar için tehlikeli olacağını bilselerdi bunu yapamazlardı." tespitinde bulundu

"Bizler sadece konuştukça onlar da zulümlerine işgallerine devam edecekler"

Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün sadece Filistinlilerin olmadığını, nereye giderlerse gitsinler karşılarında Müslümanları bulacaklarını bilselerdi bu kadar cesur olamazlardı." diyen Şimşek, "Bizler birbirimizle uğraşırken, suni meselelerle zaman harcadığımızı bildikleri için işlerini büyük bir cesaretle yapıyorlar. Bir an önce bundan kurtulmamız gerekiyor. Aksi takdirde biz hep konuşacağız, onlar da zulümlerine, işgallerine devam edecekler. Bir gün geriye dönüp baktığımızda Mescid-i Aksa diye bir yer kalmadığı, Müslümanların da izzetlerini kaybettiğini göreceğiz. Bu hesabı da yarın Allah'ın huzurunda veremeyiz. Bu nedenle şuurlanmak ve somut adımlar atmamız gerekiyor." diye konuştu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55