,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Molla Altun: Sevgili Peygamberimize salavat getirmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz

Molla Altun: Sevgili Peygamberimize salavat getirmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz
İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e (sallallahu aleyhi ve sellem) salavat getirmenin Müslümanlara büyük hayır ve bereketler getirdiğini belirtti.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfının "Her Güne Binler Salâvat" sloganıyla başlattığı salavat seferberliğine destek veren İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, Kur'an'da farz kılınan salavatın çok büyük faziletlerinin olduğunu belirterek, tüm halka bu hayırlı seferberliğe katılma çağrısında bulundu.

Sevgili Peygamberimize (sallallahu aleyhi ve sellem) salavat getirmenin Kur'an'ın bir emri ve ilahi bir ferman olduğuna vurgu yapan Altun, "Ayeti kerimede Allah Teâlâ şöyle buyuruyor; 'Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat getirirler, Ey müminler; bir bütün olarak siz de büyük bir teslimiyet içerisinde Peygambere salavat getirin.' Buradan da anlaşılıyor ki sevgili Peygamberimize salavat getirmek; Allah ve meleklerinin yaptığı fiilleri icra ve ihya etmektir. Dolayısıyla büyük bir fazilete erişmek demektir." dedi.

"Salavat, Sevgili Peygamberimizle gönül bağı kurmaktır"

Salavatın Müslümanın hayatında etkisinin çok büyük olduğuna dikkat çeken Altun, "Salavat, gönüller sultanı, kalplerin fatihi Sevgili Peygamberimizle gönül bağı kurmaktır. O'nun üzerimizdeki hakkını ifa etmektir. O'nu sürekli hatırda tutmaktır. Salavatlar getirmek suretiyle O'nun şefaatine nail olmaya aday olmaktır. O'na salavat getirerek kalbimizi kirlerden temizlemek, Rabbimize yakınlaşmak ve sevgili Peygamberimize büyük makamlar temennisinde bulunmaktır. O yüzden sevgili Peygamberimiz; her duanın başında, ortasında ve sonunda kendisine salavat getirilmesini ve duaların makbulü için tavsiye etmiştir." diye konuştu.

"Sevgili Peygamberimize salavat getirmek berekete, hayra sebep oluyor"

Müslümanların Allah'ın emrini yerine getirmek suretiyle Sevgili Peygamberimize salavatı daimi bir adet haline getirme gayreti içerisinde olması gerektiğini ifade eden Altun, "Sevgili Peygamberimizin hadisinden de anlaşılacağı gibi bir salavat getirmek; 10 günahın affına, 10 hayrın verilmesine ve Allah katında da 10 mertebenin de yükselmesine sebebiyet ve vesile oluyor. O yüzden Sevgili Peygamberimize salavat getirmek kişide uhrevi ve dünyevi bir takım meziyetler, bereketler, hayırlar ve nurlar peyda oluyor. Sevgili Peygamberimize salavat getirerek kendimizi bu bereketlerden mahrum etmememiz gerekiyor." dedi.

"Herkes Peygamber Sevdalıları Vakfının salavat seferberliğine icabet etmelidir"

Günümüz bataklığından tek kurtuluşun Sevgili Peygamberimizin sünnetine sarılmakla mümkün olabileceğinin altını çizen Altun, şöyle devam etti:

"Sünneti ayakta tutabilmek için hiç şüphesiz O'nun zatı muhteremine sürekli salavatlar getirmek biz müminler için ciddi faydaları olacaktır. Özellikle Peygamber Sevdalıları Vakfının yıllardır bu topraklarda ve coğrafyamızda yapmış olduğu salavat kampanyası bu alışkanlığın idame edilmesine büyük bir katkısı olmuştur. Bizlerde buradan Peygamber Sevdalıları Vakfının çağrısına icabet ederek ve bütün Müslümanları da icabet etmeye davet ederek Sevgili Peygamberimize yılın tümünde salavat getirme alışkanlığını edinmek üzere salavat kampanyasına dâhil olmaya davet ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55