,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

Molla Abdussamed Yalçın: Kürtlerin meselesi ümmetindir

Molla Abdussamed Yalçın: Kürtlerin meselesi ümmetindir
​Molla Abdussamed Yalçın, 7'nci Âlimler Buluşmasındaki konuşmasında, "Kürtler arasındaki sıkıntılar ümmetin meseleleridir. Ümmetin meseleleri de alimlerin çözmesi gereken meselelerdir." ifadesine dikkat çekti.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından düzenlenen "7'nci Âlimler Buluşması' ikinci gün oturumlarıyla devam etti.

"Ümmetin İlim ve Düşünce ile Gelişmesi ve Kalkınmasında Ulemanın Rolü" temasıyla düzenlenen Âlimler Buluşması, İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'da bulunan genel merkezinde yapılıyor.

Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tekin moderatörlüğünde yapılan buluşmanın bugünkü ilk oturumunda "Alimler Ve Medreseler Birliğinden Molla Abdussamed Yalçın/İslam Ümmetinin Asli Bir Unsuru Olan Kürtlerin Problemlerinin Çözümü İçin Ulemanın Sorumluluğu" konulu bir konuşma yaptı.

Kürtlerin, medreseler vasıtasıyla dillerini geliştirdiğini ve sadece bununla da yetinmediklerini belirten Yalçın, Kürtlerin İslam'ın gelişmesi için birçok çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Bölgede İslam'ın yaygınlaşmışında Kürtlerin rolünün büyük olduğunu ifade eden Yalçın, "Elbette Kürtler, İslam aleminde Müslümanlar arasındaki sınırları hiçbir zaman tanımamışlardır. Ondan dolayı Kürtler 'sınır üstü-sınır altı' gibi cümleler kurmuşlardır, Falan ülke filan ülke diye bir tabir kullanmamışlardır." dedi.

"Kürtlerin doğal ve meşru hakları ırkçıları tarafından verilmedi"

İslam düşmanlarının, Kürtleri İslam'dan uzaklaştırmak istediğine dikkat çeken Yalçın, "Kürtler maalesef asimile edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu vakit dediler ki bir milletten bir ulus çıkardık. Daha sonra dediler ki Türkiye sadece Türklerindir, hiç kimsenin değildir. Siyasi olarak da bunu oturttular. Türkiye'de 20-25'e yakın ırk var fakat bu sözle birlikte hiçbiri tanınmadı. Türklerin dışında kalan diğer ırklar nedir diye sorulduğunda onlar da Türk'tür şeklinde cevap verdiler. Bu şekilde bir asimile çalışmasının içerisine girdiler. Kürtlerin doğal ve meşru hakları ırkçıları tarafından verilmedi." diye konuştu.

6-8 Ekim 2014 saldırılarında Yasin Börü ve arkadaşlarının PKK'liler tarafından vahşice katledildiğini anlatan Yalçın, malum örgütün aynı şekilde birçok yeri yakıp yıktığını söyledi.

"PKK'nin Kürtlere maliyeti en az 50 bin insanın ölümü olmuştur"

Yalçın, "Dolayısıyla Kürtleri kavga eden ve savaş içerisinde olan bir millet olarak göstermeye çalıştılar. Bu bölgeyi savaş bölgesi olarak gösterdiler. Bu algıyı yaptılar Mürted örgüt PKK'nin Kürtlere maliyeti en az 50 bin insanın ölümü ve 500 milyar dolar zarar olmuştur. Bundan dolayı Irak Kürdistanı'ndaki hükümet her ne kadar PKK, savaşmak istediyse de Kürdistan yönetimi onlarla savaşmadılar." şeklinde konuştu.

"Kürtlerin en büyük problemi PKK'dir." ifadesine dikkat çeken Yalçın, "Bu konuda Müslüman Türk kardeşlerimize önemli bir görev düşüyor. Çünkü bazı Türk kardeşlerimiz, Kürtleri gerçekten tam manasıyla bir kardeş olarak görmüyor; bir terörist bir Ermeni asıllı olarak görüyor." dedi.

"Kürtlerin ırkçılık seviyesinde yoldan çıkmasına alimler izin vermemeli"

Yalçın, şunları söyledi:

"Şeyh Sait, İslam için mücadele etti çünkü ancak İslam hareketi, Türkleri ve Kürtleri yan yana getirebilirdi. Her ne kadar bazıları ona İngiliz ajanı ve hain de dese onun amacı İslam halifeliğini getirmek ve bu konuda mücadele etmekti.

Kürtler arasındaki sıkıntılar ümmetin meseleleridir. Ümmetin meseleleri de alimlerin çözmesi gereken meselelerdir. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi biz bir vücudun azaları gibiyiz.

Kürtlerle kavga eden, Kürtlere savaş açan bir zihniyet var. Bazı kesimler Marksist, sosyalist laik dahi de olsa Kürtlerin bir devleti olsun diyorlar. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir şey bizden uzaktır

Kürtlerin ırkçılık seviyesinde yoldan çıkmasına alimler izin vermemeli. Alimler, Kürtlerin ırkçı olmasına izin vermemeli. Bu konuda çaba ve gayret içerisinde olmalıdırlar. Kürtlerin bundan nasıl bir çıkarları olabilir?

Seküler ve ırkçılar, 'Diğer milletlerle beraber ve bir olmaları Kürtler için bir köleliktir. Bağımsız olmamız gerekiyor.' diyorlar. Biz de diyoruz ki hayır! Biz bir ümmetiz. Peki bu nasıl olacak? Her dönem Selahaddin-i Eyyubilerin çıkması gerekiyor. Selahaddin Eyyubilerin çıkması demek İbn-i Esirlerin, ilim ve medeniyetin yeniden çıkması ve hükmetmesi demektir."

"Toplumundaki yenilenmenin merkezinde alimler vardır"

Kürt meselesinin sadece siyasilere ve İslam'ı bilmeyenlere verilecek bir mesele olmadığını ifade eden Yalçın, alimlerin meselesi olduğunu kaydetti.

Yalçın, "Müslümanlar, programlarını kendileri yapmalıdırlar. Başkalarından medet ummamalıdırlar. Toplumundaki yenilenmenin merkezinde alimler vardır. Alimlerin hareket etmesi tarihin hareket etmesi, dünyanın hareket etmesi demektir. Ancak bu şekilde alimler görevlerini yerine getirebilirler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55