,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Molla Abdulbari Durmaz: "İnfak eden bir insan toplumsal ibadeti yerine getiriyor"

Molla Abdulbari Durmaz: "İnfak eden bir insan toplumsal ibadeti yerine getiriyor"
İnfak konusunun tanımını ve yapılması gerekenler üzerine konuşan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Abdulbari Durmaz, ekonomik sorunların yaşandığı bu dönemlerde Müminlerin infak gayretinde bulunmayı ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.

Namaz kılan, oruç tutan insanın ferdi ibadeti yerine getirerek beden zekatını ödediğinin altını çizen Molla Abdulbari Durmaz, infak ibadetini yerine getirenlerin ise toplumsal ibadeti yerine getirdiğini söyledi.

Ekonomik sorunların yaşandığı bu günlerde infak hususunun büyük önem arz ettiğini belirten Durmaz, kimsesiz ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatılmasının Allah katında büyük mükafatının olduğunu kaydetti.

Sözlerine infak hususunu ele alan ayetlerle başlayan Molla Abdulbari Durmaz, "Rabbi Zülcelal biz Müminlere şöyle buyuruyor; "Kurtulmuş olan Müminler, hidayete eren o Müminlerdir ki, gayba iman ederler, namazlarını ikame ederler ve Allah için infak ederler." Allah Müminlere bir pencere açıyor diyor ki, "benim size verdiğim şeylerden infak edin." Bu infakın ucu açıktır, yani bir alime ilim verişmişse o ilmi ile halkı bilinçlendirmeli. Alim insanları bilinçlendirdiği zaman bu ilmi infaktır. İslam'ın genel kültüründe ise bir muhtaç, yetim, kimsesiz kişiye maddi bir destek verebilmektir. Bir kişi infak ettiği taktirde kendisinden öncesine bir hazırlık yapmış ve Allah'ın Cennetinden kendisine yer kazanmış olur." ifadelerini kullandı.

"İnfakın zıddı olan cimrilik denen bir şey vardır. İnfak yapmadığı zaman cimriliğe düşer, cimri adamda toplar ama yiyemez, bir hayır işleyemez." diyen Durmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolaysıyla infak eden bir Mümin ayrıca kendisine ihsan yapmış şekliyle hayır yapmış olur. Namaz kılan, oruç tutan birisi ferdi bir ibadet yerine getiriyor. Ama zekât veren, infak yapan bir insan toplumsal bir ibadeti yerine getiriyor. Ayıca namaz kılan bir kişi Allah'ın kendisine bağışladığı vücudun zekâtını verir. Ama infak yaptığı zaman Allah-u Teâla’nın ona dünyalık olarak ihsan ettiği nimetleri infak etmiş olur."

Durmaz, "İnfak şu demek, Allah yeryüzüne bir düzen koymuş. Bu düzeni zenginler ve fakirler açısından oluşturmuş, bu doğal bir şeydir. Ama zengin fakiri unutmamalı. Zengin fakirin ihtiyaçlarını karşılaması lazımdır. Bunu yaptığı taktirde Allah'ın emrini yerine getirmiş olur. Ama özellikle şunu unutmayalım, yaşadığımız ekonomik sorunlar nedeni ile daha fazla alanda olmamız gerekir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55