,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Millî Görüş Platformu Sözcüsü Aydın: 28 Şubat parlamenter sistemin ürünüdür

Millî Görüş Platformu Sözcüsü Aydın: 28 Şubat parlamenter sistemin ürünüdür
28 Şubat darbesinin yıldönümü münasebetiyle açıklamada bulunan Millî Görüş Platformu Sözcüsü Hukukçu Necmettin Aydın, millet iradesinin ortadan kaldırılması için parlamenter sistemin en uygun ortam olduğunu belirtti.

28 Şubat Postmodern darbesinin 25'inci yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Millî Görüş Platformu Sözcüsü Hukukçu Necmettin Aydın, 28 Şubat'ın parlamenter sistemin ürünü olduğunu söyledi.

Aydın, "Millet ittifakı paydaşları, üçüncü dünya savaşının ayak seslerinin yükseldiği bugün parlamenter sisteme dönüş manifestolarını açıklamaktan vazgeçmediler. Çünkü 28 Şubat, parlamenter sistemin ürünüdür. Parlamenter sistem sayesinde 28 Şubat yapılabilmiştir. Millet iradesinin ortadan kaldırılması için parlamenter sistem en uygun ortamdır. Karşı gibi durarak bu yolu yeniden açmak için bugün seçilmiştir. Tek davaları budur." dedi.

28 Şubat sürecinde TBMM’de görev yaptığını, bu süreçte neler yaşandığını bildiğini belirten Aydın, şunları söyledi:

"Özetle halkın beş yıllığına ülkeyi yönetmesi için oy verdiği siyasi partiden 3-5 milletvekili karşıya geçti mi mevcut hükümet yıkılmakta, milletin istemediği parti iktidar olmaktadır. Refahyol hükümeti; Doğruyol Partisi'nden bir gurup milletvekilin ayrılıp vesayet sisteminin emrine girmesi ile iktidardan ayrılmak zorunda kalmıştır. Aynı dönemde milletvekili ve TBMM dilekçe komisyonu olarak görev yaptığım mecliste, millet iradesinin nasıl çiğnendiğini bizzat yaşamış biri olarak diyorum ki parlamenter sistemde hükümetler güç odaklarının elinde oyuncağa dönüşmektedir. Ayrıca parlamenter sistemde parlamento, hükümet değiştirme senaryolarının uygulandığı şov alanına dönüşmektedir."

Fiili darbe artık çok zor olduğunu ifade eden Aydın, "15 Temmuz’dan sonra artık hiç mümkün değildir. Vesayet güçlerinin son çırpınışı parlamenter sisteme dönüş çabalarıdır. Parlamenter sistemi en çok arzulayanlar, vesayet odakları ve dış güçlerdir. Çünkü yeni 28 Şubatlar için oyun kuracakları tek alan parlamenter sistemdir. 78’de Türkiye’yi batıran Güneş Model hükümeti de parlamenter sistem ürünüdür. Millet ittifakının ısrarla bugün 28 Şubat'ta bu parlamenter sisteme dönüş manifestosu açıklaması yapmaları çok anlamlıdır. Farkında olup olmamaları pek fark etmez, arkalarında 28 Şubat bin yıl devam edecek diyen ideoloji vardır, vesayet odakları vardır, dış güçler vardır. İçinde SP’nin olması, merhum Erbakan Hocamızın ölüm yıldönümünde buluşmalar, güzellemeler yapmalar yetmeyecektir. Merhum Erbakan Hocamızın mezarının başında bile bu bildiriyi okusalar, milletin feraseti bunu görecektir ve asla başarılı olamayacaklardır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55