,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Milli Eğitim Bakanı Tekin Ümraniye'de okul açılışına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Tekin Ümraniye'de okul açılışına katıldı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde, Üsküdar'ın eski belediye başkanlarından Necmettin Öztürk'ün hayırsever ailesinin katkılarıyla tamamlanan Necmettin Öztürk İlkokulu'nun açılış törenine katıldı.

 

28 derslikli ve 820 öğrenci kapasiteli okulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

24 derslik ilkokul ve 4 derslik anaokuldan oluşan okul içerisinde; kapalı spor salonu, anaokulu ve ilkokul için ayrı bölümlerden oluşan bir kütüphane, toplantı salonu, 2 adet etüt salonu, öğretmenler odası, anaokulu ve ilkokul yemekhanesi bulunuyor.

Yamanevler Mahallesi'nde inşa edilen ilkokul, bölgenin ihtiyacını önemli ölçüde karşılamış olacak.

"Bazı illerde belediyelerle birlikte yürüyemiyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Necmettin Öztürk İlkokulu'nun açılışında konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bizler okul inşa etmeye çalışıyoruz, çocuklarımızın eğitim-öğretimi ile ilgili olarak yaşadıkları ortamları fiziksel açıdan iyileştirmeye çalışıyoruz. Muhtemelen çok defa dinlediniz; sayın Cumhurbaşkanımız'ın bu konudaki hassasiyeti çok yoğun. Ülkelerin demokratikleşme endesklerinde eğitim bütçesine genel bütçeden ayrılan pay hep örnek gösterilir. Biz şu anda genel bütçenin yaklaşık yüzde 1'ini eğitim harcamalarına ayırıyoruz. Bu kadar ferdakarlık yaparken, bu işe sahip çıkarken bazı illerde belediyelerle bu konuda birlikte yürüyemiyoruz. Bazı belediyeler nihayetinde bu ülkenin, coğrafyanın, o ilin ilçenin çocuklarına okul yapacağımızda; bize arazi temininde, arazinin hukuki probelemlerinin çözümünde, cari giderlerle ilgili olarak belediyenin üzerimizdeki yüklerinde bize hiç destek olmayan belediyeler var. Tam tersine mevzuyu yargıya taşıyan belediyeler var. Örnek olsun diye söylüyorum, bireysel tüketiciye sattıkları fiyatın 3 katı fiyatla okulları su satan belediyeler vardı. Böyle belediyelerin yanında birde eğitim-öğretim sürecine sürekli destek olan belediyeler var, bu açıdan bize bu anlamda destek olan yerel yönetimlere ayrıca teşekkür etmek istiyroum. Hep beraber; siyasi parti ya da belediye anlamında ayrım gözetmiyorum toplumumuzun tamamının sorumluluğunda olan bir konu bize bu anlamda destek olan belediyelere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Okulumuz hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Yapımı tamamlanan okulda incelemelerde bulunan Bakan Tekin, öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55