,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Milletvekili Ramanlı, Bismil'de temaslarda bulundu

Milletvekili Ramanlı, Bismil'de temaslarda bulundu
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, komşu ilçe Bismil’de 2 gün süren temasları kapsamında toplumun geniş kesimleriyle bir araya geldi.

Temaslarının ilk gününde, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kuyumcular Derneği, Bismil İlçe Müftülüğü ve yerel medyayı ziyaret eden Ramanlı, akşam saatlerinde ise HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığı binasında üye ve gönüllüleri ile bir araya gelerek seminer verdi.

Ramanlı, temaslarının ikinci gününde ise ilçedeki esnafları ziyaret ederek talep, istek, şikayet ve önerilerini dinledi. Ramanlı ardından Bismil Muhtarlar Derneği ve Kanaat Önderleri Derneği’ni ve AK Parti Bismil İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Ramanlı ayrıca, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile beraber Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Kaymakamlık makamındaki ziyaret samimi bir ortamda gerçekleşti. Ramanlı, ilçenin belli başlı sorunları ile ilgili Kaymakam Zengince ile istişarelerde bulundu.

Ramanlı, ziyarette ilçenin imar sorunu, organize sanayinin olmaması, araç muayene istasyonu sorunu, ek sanayi sitesinin açılması, hayvan kesim yeri mezbahane olmaması, düğünlerde silah sıkılması ve bunun için gerekli önlemlerin alınması, depremde evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetleri gibi sorunlar ve vatandaşların taleplerini iletti. Kaymakam Zengince, ilçedeki sorunların ve eksikliklerin farkında olduklarını ve çözüm için çalıştıklarını belirtti.

Kaymakam Zengince nezaket ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Milletvekili Ramanlı’ya teşekkürlerini sundu. Ramanlı, ilgi ve alakasında ötürü ilçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince’ye teşekkür etti.

Ramanlı, öte yandan Bismil’deki siyasi parti teşkilatlarının, sivil toplum kuruluşlarının, cemaatlerin ve vakıfların temsilcilerini; kanaat önderlerini ve emektar muhtarları HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığının düzenlediği yemekte ağırladı.

Burada bir konuşma yapan Ramanlı, Bismil’in sorunlarının farkında olduklarını çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını, bu sorunları ilgili yerlere ileteceklerini belirterek, "Sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız, bakanlara, gerekirse sayın cumhurbaşkanına da ileteceğiz bu sorunları çözemezsek de sonuna kadar takipçisi olacağız ve her zaman sizin yanınızda olacağız." dedi.

"TMO'nun mısır alım fiyatı çok düşük"

Ramanlı, TMO'nun alım fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine TMO’nun verdiği fiyatların çok düşük olduğunu ve çiftçilerin mağdur edildiğini söyledi.

Verilen fiyatların ancak maliyetleri karşıladığını belirterek üstüne bir de TMO’nun randevu vermemesi nedeniyle çiftçinin nakliye ücreti ödemek zorunda kaldığını belirten Ramanlı, "Özellikle mısır fiyatı çok düşük, devletin bu konuda çiftçiye hem prim hem de nakliye ücreti ödemesi gerekiyor. Mısır şu anda ancak maliyetleri karşılıyor hatta maliyetin dahi altında, serbest piyasada mısır fiyat ton başına 5 bin 100 lira. TMO randevusu alınamıyor, çiftçiler ürünlerini Mardin’e, Kızıltepe’ye hatta daha uzak yerlere götürmek zorunda kalıyor. Bizim bu konudaki önerimiz en azında çiftçinin mağduriyetini bir nebze de olsa giderilmesi için ton başına Bin TL perim verilmesi ve nakliye ücretlerinin karşılanması. Bunu da gerekli mercilere ilettik, en yetkili mercilere de ileteceğiz inşallah." dedi.

"DEDAŞ’ın vicdanlı olması lazım"

Bir vatandaşın elektrik şirketi Dicle EDAŞ'ın, kaçak elektrik kullanımında faturayı diğer abonelere de kestiğini belirtmesi üzerine Ramanlı, "Bir köyde, mahallede kaçak kullanan 2-3 kişi var ama herkes cezalandırılıyor. Kaçak kullanan ile kullanmayana aynı muamele yapılıyor. Batı’da çok büyük şirketler kaçak elektrik ile imalat yaparken burada kaçak kullanan kullanmayan çiftçiye, vatandaşa ağır cezalar kesiliyor. Kaçak kullanılmamalı kesinlikle evet ama DEDAŞ’ın da vicdanlı olması lazım, çiftçileri, vatandaşları mağdur etmemesi lazım." diye konuştu.

Ramanlı, Batman-Bismil-Diyarbakır karayolunda uzun yıllardır çalışmaların olduğunun hatırlatılması üzerine, "Kendimi bildim bileli bu yolda böyle çalışmalar var ama bir türlü bitmedi, düzene girmedi. Biz de bundan dolayı mağdur oluyoruz. Batman’dan Bismil’e, Diyarbakır’a giderken bu yolu kullanıyoruz. Bu yolda çok kazalar oldu, vefat eden çok vatandaşlarımız oldu. Bu yolun bir an önce bitirilmesi ve düzene girmesi lazım. Bunu yetkililere ileteceğiz, elimizden geleni yapacağız ve sonuna kadar takipçisi olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

serkan-ramanli-bismil-temaslari.jpg

serkan-ramanli-bismil-temaslari-001.jpg

serkan-ramanli-bismil-temaslari-002.jpg

serkan-ramanli-bismil-temaslari-003.jpg

serkan-ramanli-bismil-temaslari-004.jpg

serkan-ramanli-bismil-temaslari-005.jpg

serkan-ramanli-bismil-temaslari-006.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55