,
  • BIST 10003.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Milletvekili Dinç: Birkaç kişi yüzünden tüm mahallelinin elektriksiz bırakılması kabul edilemez

Milletvekili Dinç: Birkaç kişi yüzünden tüm mahallelinin elektriksiz bırakılması kabul edilemez
Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Düzova Mahallesi'nde bir haftadan fazladır elektrikleri kesilen mahallelinin sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, kesintiye tepki gösterdi.

 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Düzova (Qerhéta) Mahalle sakinlerinin bir haftadan fazladır elektrikleri kesik olduğundan mağduriyetleri sürüyor.

Bazı mahalle sakinlerinin kaçak elektrik kullanımı, bazılarının ise biriken borçları nedeniyle elektrik dağıtım şirketi tarafından elektriği kesilen 140 hanelik mahallede hala sorunun çözülememesi beraberinde büyük mağduriyetlere yol açıyor.

Hiçbir yetkilinin kendilerini ziyaret edip sorunlarını dinlemediklerinden yakınan mahalle sakinlerini HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Dinç ile birlikte HÜDA PAR İl Başkanı Vedat Turgut, partililer, mağdur duruma düşen mahallelinin sıkıntılarını yerinde görerek sorunları birinci ağızdan dinledi.

Mahalle sakinleri elektrikleri kesik olduğundan dolayı buzdolabı başta olmak üzere elektronik cihazları çalıştıramadıklarını, kuyulardan su tedarik edemediklerini, bu yüzden hem susuz hem elektriksiz kaldıklarını, ayrıca hayvanlarının susuzluktan telef olacağını, ekinlerinin tarlada ziyan olmaya başladığını söyledi.

Mahalle halkının sorunlarını dinleyen Dinç, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Köyün elektriklerinin kesilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez"

Mağdur durumda kim olursa olsun mağduriyetlerinin giderilmesi için HÜDA PAR olarak sahada olduklarını anımsatan Dinç, "Diyarbakır İl Başkanımız Sayın Vedat Turgut, Bismil İlçe Başkanımız Sayın Ali Bilmez ve Çınar İlçe Başkanımız Sayın Abdurrahman Tekdal ile birlikte bugün elektrikle ilgili olan bir sıkıntıyla ilgilenmek adına mahalle sakinlerimizle görüşmeye geldik." ifadelerin kullandı.

Bir haftadan fazladır mahallelinin elektriklerinin kesik olduğunu anımsatan Dinç, "8 gündür bu köyün elektriği kesilmiş. Bu kesilme süreci de çok kötü bir zamanda olmuş. Bu köyde 5 bin dönüm arazi var. Burada pamuk ve mısır ekiliyor. Özellikle elektriğin bu süreçte kesilmesi, dolayısıyla sulamanın yapılamaması bu ürünlere ciddi bir şekilde zarar veriyor. Bu konuda yetkililerle irtibat halindeyiz. Köyün elektriklerinin kesilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Çünkü bu süreçte elektriğin kesilmesi tabiri caizse hayatın kesilmesidir. Bu hiçbir şekilde insan onuruna yakışmıyor. Bununla ilgili DEDAŞ müdürleri ile irtibat halindeyiz." şeklinde konuştu.

"Hukukta suçun şahsiliği esastır, kim suçluysa ona ceza kesilmesi lazım"

Bunca mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Dinç, birkaç kişinin borcu yüzünden tüm mahallelinin elektriksiz bırakılmasının kabul edilebilir bir yönünün olmadığını ve işin takipçisi olacaklarını belirtti.

Dinç, "Yaşanan bu sorun ve sıkıntının bir an önce bitmesi gerekiyor. Sonuçta su hayattır. Vatandaş su içemiyor. Hayvanlarla ilgili sıkıntılar var. Yani bu sıcakta ve özellikle hasat döneminde ürünlerin en çok suya ihtiyaç duyduğu bu süreçte elektriğin kesilmesi kabul edilemez ve bu sürecin takipçisi olacağız. İnşallah köylüler daha da fazla mağdur edilmeden bu süreç çözüme kavuşturulur. Bu köy 140 haneden oluşuyor. Bu 140 haneden sadece 20 hanenin belki sondajla ilgili, elektrikle ilgili bir sıkıntısı var. Bu 20 kişinin sıkıntısı 140 hanenin tamamına mal edilmesi kabul edilemez. Sonuçta hukukta suçun şahsiliği esastır. Kim suçluysa ona ceza kesilmesi lazım. Bir bütün olarak bu köyün cezalandırması kabul edilemez. İnşallah bu sorun bir an önce çözüme kavuşturulur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55