,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Gül: Yılbaşı kutlamalarının İslam’da yeri yok

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Gül: Yılbaşı kutlamalarının İslam’da yeri yok
Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, İlke Haber Ajansı Ankara temsilciliğini ziyaret ederek "Milli Piyango" adı altında oynatılan "yasal kumar" ve yılbaşı kutlamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) Ankara Temsilciliğine nezaket ziyaretinde bulunan Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Genel Başkanı Celaleddin Gül ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu'nu İLKHA Ankara Temsilcisi Mehmet Sait Çelik karşıladı.

Her sene "Milli Piyango" adı altında oynatılan "yasal kumar" ve yılbaşı kutlamaları hakkında konuşan Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, yılbaşı kutlamalarının İslam'da yeri olmadığını ve şans oyunlarını dinimizin haram kıldığını söyledi.

Gül, özellikle milli ve manevi konularda gerçekten hiç çekinmeden haber yaparak destek veren İLKHA çalışanlarına teşekkür etti.


Kur'an-ı Kerim'de açıkça yasaklanan kumar, "Milli Piyango" adı altında, her sene özellikle de yılbaşı öncesi reklamı yapılarak ve kent merkezlerinde cadde ve kaldırımlara kurulan tezgâhlarda satılarak toplum harama teşvik ediliyor.

2023 yılına girmeye sayılı günler kala, değişik çevreler tarafından Hristiyan geleneği olarak kutlanan yılbaşı ve devlet eliyle oynatılan "Milli Piyango" ile ilgili Gül, "Malumunuz olduğu üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız da bir önceki hafta Cuma hutbesinde bu konuyu gündem yaptı ve yılbaşı kutlamalarının ve şans oyunlarının başta Milli Piyango olmak üzere bunların İslam'da yeri olmadığını ifade etti. Her zaman ifade ediyoruz. Yani özellikle her yılbaşı geldiğinde tüm İslami hassasiyeti olan STK'lar başta bizler olmak üzere özellikle Milli Piyango ve şans oyunları hususunda halkımızı uyarıyoruz. Ama bu uyarmanın ötesinde artık burada somut bir adım atılmalı. Devlet eliyle bunlar yaptırılmamalı. 'Biz Milli Piyangoyu özelleştirdik' demenin bir mantığı yok. Sonuç itibariyle bu Milli Piyango her ne kadar bir kuruluşun elinde de olsa tabiri caiz ise kumar oynatmaya devam ediyor. Dolayısıyla özelleştirdik demenin bir mantığı yok. Başta bu Milli Piyango olmak üzere halkımızı her yılbaşında hassasiyet gösterdiği bu konuyla ilgili bir çözüm yolu bulunması lazım ve somut bir adım atılması lazım." dedi.

"Hicri yılbaşı tatil olmalı"

Devamında Gül, şunları aktardı:

"İkinci önemli husus da şudur. Yılbaşı kutlamaları konusunda ben şimdiden RTÜK'ü göreve davet ediyorum. Özellikle yılbaşı kutlamalarında televizyonlarımız hangi televizyon olursa olsun özel televizyon, özel kuruluşlar ve Youtube kanalları olsun halkımızın dini hassasiyetlerine mutlaka dikkat etmeleri gerekir. Bu konuda ciddi anlamda bir yaptırım olmalı ve kontrol altında tutulmalıdır. Ciddi anlamda manevi tahribatın zirve yaptığı bir dönemi yaşarken, özellikle yılbaşı kutlamalarını abartarak; yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin yılbaşı kutlamasının arkasından 1 Ocak'ı tatil ilan ediyoruz. Dolayısıyla ben buradan sesleniyorum. Madem yılbaşından sonraki 1 Ocak tatil olarak ilan ediliyor. Öyleyse neden Hicri Yılbaşımız bu anlamda tatil değil. Düşünebiliyor musunuz, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede yılbaşı tatili var ama bizim Hicri Yılbaşımızın tatili yok. Bu da bizim için çok önemli."

"Yılbaşı kutlamaları adı altında işlenecek bütün rezaletlerin televizyon kanallarıyla halkımıza sunulmasını asla tasvip etmiyoruz"

Son olarak Gül, "Dolayısıyla bu konularda az önce de ifade ettiğim gibi, yani manevi tahribatın zirve olduğu bir dönemde mutlaka hassasiyet göstermemiz lazım. Bu manevi tahribatın özelikle bizim Mil Diyanet Sen'in sürekli dillendirdiği manevi tahribata çözüm önerileri. Bunu nasıl engelleyebiliriz? Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı konuyu gündem yaptı ve çok yakın zamanda özellikle eşcinsel LGBT derneklerine karşı bir çıkışı oldu. Biz bu konuda artık hükümetimizin de somut adım atmasından yanayız. Bir şeyi gündem yapıyoruz, bu güzel bir şey ama somut adım atarak bu derneklerin ifsat faaliyetlerini mutlaka durdurmamız lazım. Sadece bizim sorunumuz yılbaşı kutlamaları ve milli piyango değil tamamen bir yaşanan manevi tahribat ve bir çöküntü var. Özelikle bu konuyu da Cumhurbaşkanımızın, hükümet kanadının dile getirmesi yetmez. Somut adımlar atmalarını özelikle belirtiyoruz, bekliyoruz. Bu anlamda RTÜK'e de önemli görevler düşüyor. Hükümetimize önemli görevler düşüyor. Yılbaşı kutlamaları adı altında işlenecek bütün rezaletlerin televizyon kanallarıyla halkımıza sunulmasını asla tasvip etmiyoruz. Burası Müslüman bir ülke. Müslüman bir ülkede yılbaşı tatili var ama Hicri Yılbaşımızın tatil yok. Bunu da göz ardı edilmemesi lazım diye düşünüyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55