,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Gül: Sadece kınayan bir ümmet olmanın ötesine geçmemiz lazım

Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Gül: Sadece kınayan bir ümmet olmanın ötesine geçmemiz lazım
Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, siyonist çetenin zulmüne daha ciddi somut adımlarla karşılık verilmesi gerektiğini belirterek, yalnızca kınayan ve protesto eden bir ümmet olmanın ötesine geçilmesi gerektiğini vurguladı.

2 yıl önce Şanlıurfa'da temsilcilik düzeyinde kurulan Mil Diyanet Sen bugün 1.Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirerek, şube kuruluş seçimini gerçekleştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongre, İbrahim Onat'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle ve sinevizyon gösterimi ile başladı.

Programda, divan başkanı ve üyeleri söz alarak konuşma yaptı.

Tek liste olarak seçime gidilerek, şube oluşumu gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonucu Ömer Çapan, şube başkanı seçildi.

Çapan, kongreye katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Mil Diyanet Sen'i, 'manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma ile huzur olmaz' dediği ve minber dokunulmazlığını savunduğu için tercih ettiklerini söyledi.

"Daha ciddi somut adımlarla karşılık vermemiz gerekiyor"

Kongrede bir konuşma yapan Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, "Yaklaşık 50 günden beridir Gazze'de yaşanan katliamlara değinmeden bir toplantıya başlamak eksik olur. Gazze konusu açıldığında biz tüm İslam aleminin desteğeha elbette teşekkür ederiz lakin 57 İslam ülkesinin tam da ortasında 8 milyonluk nüfusuyla tüm dünyaya meydan okuyan siyonist çete israilin bu yaptıklarına elbette ki daha ciddi somut adımlarla karşılık vermemiz gerektiği kanaatindeyim. Diğer sendikalar, STK'lar gibi buradan kalkıp da bu şekilde yapılanları az bulduğumu söylemek zorundayım. Mil Diyanet-Sen olarak bu katliamlar başladığı gün attığımız ilk manşet 'mutlaka bir somut adım istiyoruz' dedik." diye konuştu.

"israile' dolaylı yönden destek veren yerlerin kapatılması lazım"

Kürecik, İncirlik Üslerinin kapatılması yönünde çağrı yapan Gül, "İlk kez tarihte hiçbir savaşta görülmediği şekilde hastaneler vuruluyor. Biz Yahudilerin veya beni israilin nasıl bir kavim olduğunu yeni öğreniyor değiliz. Kur'an-ı Kerim zaten bunları zikretmiş. Biz her zaman somut adımdan yanayız. Dolayısıyla sadece kınayan bir ümmet olmanın ötesine geçmemiz lazım. Sadece protesto yapan ümmetin ötesine geçmemiz lazım. Başta Kürecik, İncirlik olmak üzere israile dolaylı yönden belki de destek veren bu yerlerin kapatılması lazım. Cumhurbaşkanımızın da bu konuda inşallah bir karar vereceği kanaatindeyim. Yoksa buralardan giden olan her türlü kalkan uçaklarla ilgili spekülasyonlar devam edecektir, bunun önüne geçmemiz lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55