,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Mevlid-i Nebi programına katılan Peygamber Sevdalıları: Bugünü 3 yıldır hasretle bekledik

Mevlid-i Nebi programına katılan Peygamber Sevdalıları: Bugünü 3 yıldır hasretle bekledik
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen programa katılan vatandaşlar, etkinliğin son 3 yıldır gerçekleşmediğine dikkat çekerek bu seneleri hüzünle geçirdiklerini ifade etti.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Nevruz Park alanında yüzbinlerin katılımıyla "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" (Sallallahu Aleyhi Vessellem) temasıyla Mevlid-i Nebi programı düzenledi.

Gelenekselleşen program Covid-19 salgınından dolayı 3 sene gerçekleşemedi. Bu süreci aktaran Peygamber Sevdalısı halk, etkinliğin duyurusuyla beraber bir bayram sevincinin oluştuğunu ifade etti.

Programa katılan Mevlüde Teyze, kendilerini buraya getiren sevdanın Hazreti Muhammed'in aşkı olduğunu ifade ederek daha önceki etkinliklere de katıldığını fakat 3 senenin ardından bu kez pazar gününü hasretle beklediğini söyledi.

"Etkinlik olmadığı 3 senede hüzünlüydük, bu yıl mutluyuz, inşallah hep böyle devam eder"

Etkinliğe Ankara'dan katılım sağlayan Asiye Çelik, "Peygamber Efendimizin doğumu münasebetiyle düzenlenen program için geldim. Peygamberimi seviyorum, canımız feda olsun. Daha önceki programlara da katılmıştım fakat kaç yıldır düzenlenmiyordu. Bu sene tekrar düzenlenince programa katılmak için geldim." dedi.

Katılımcılardan Fatma Çetik hasretle bekledikleri etkinlik gününe kavuştukları için dilinden şükrünü eksik etmeyerek "Bugünü hasretle bekliyorduk, çok şükür kavuştuk. Rabbime şükürler olsun. Akşamdan beri uyuyamıyordum ama bugün çok şükür buraya gelebildim." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden gelen Zeynep Aksoy ise şunları söyledi:

"Bir Peygamber sevdalısı olarak buraya geldik. Bunun heyecanı bence anlatılmaz, yaşanır. Gerçekten güzel bir duygu. Rabbim nuraya gelmeyi herkese nasip etsin. Etkinlik olmadığı 3 senede hüzünlüydük ama bu yıl program düzenlendiği için mutluyuz, inşallah hep böyle devam eder."

"Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in kutlu doğumunu kutlamak için buraya geldik" diyen Neyla Özçekat, etkinliğin düzenlenemediği 3 yıl boyunca bugünü beklediklerini dile getirerek "Allah'a çok şükür kavuştuk." dedi.

"Dünyanın Efendimizin doğumuyla aydınlandığı güne özel bir programın olması çok güzel"

İzmir'den gelip Mevlid-i Nebi programına ilk kez Batman'da katıldığını söyleyen Hasine Gültekin, "Hepimiz buraya Peygamber sevdalıları olarak geldik ve 3 senedir bu hasret içerisinde yanıyorduk. Kavuşturan Rabbime şükürler olsun. Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu coşkuyla kutlamaya geldik. Daha önce ilk olarak Batman'da katılmıştım, çok güzeldi. Son 3 sene program olmayınca büyük bir hüzün yaşadık. Şimdi o coşkuyu derinden yaşamaya geldik." şeklinde konuştu.  

Programa geliş amacını belirten Büşra Dikmen, "Amacımız, Peygamber Efendimiz'e olan saygı, sevgi ve ona karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmemizdir. Buraya gelmeyi bir sorumluluk olarak biliyoruz. Çünkü buraya gelmemiz sadece Peygamber Efendimizi hatırlamamız manasıyla değil, aynı zamanda ne yaparlarsa yapsınlar Peygamber Efendimizin yolundan ayrılmayız mesajıdır. Programın olmadığı herhangi bir heyecan yokken bugün için dün akşamdan bir bayram heyecanı vardı." dedi.

"Bu topluluğun varlığı dünyada duyulsun ki Müslümanların gücünü herkes görsün"

Yıllar sonra bu programın düzenlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Batmanlı Hayrunnisa Baytar, "İlk doğduğum günden beri Peygamber Efendimizi seviyorum. Bu sevdayı daha fazla yayabilmek için insanlar toplanıyor. Bu toplulukta dünyada duyulsun ki Müslümanların gücünü herkes görsün." ifadelerini kullandı.

Batman'dan programa katılan Semanur Durmaz, etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ederek şunları söyledi:

"3 senelik hasret bugün son bulmuş bulunmaktadır. Gerçekten tarif edilemez bir duygu içerisindeyim. Rabbim bu programı yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan bin kere razı olsun. Bize bu duyguyu ve heyecanı yaşattıkları için onlara şükranlarımı iletiyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55