,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

MEUSFED Yönetim Kurulu Başkanı Bayındır: Usta öğreticilerin kamu çalışanı olduğu tescillemiştir

MEUSFED Yönetim Kurulu Başkanı Bayındır: Usta öğreticilerin kamu çalışanı olduğu tescillemiştir
Türkiye Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu (MEUSFED) Başkanı Dilek Bayındır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın usta öğreticilerle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamayla ücretli çalışan öğretmen ve usta öğreticilere bir müjde verdi.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticiler ile Kur'an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapılacağı müjdesi verilmişti. Bu düzenlemenin ardından haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin, usta öğreticinin ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükseltildiği usta öğreticilerin 40 saat üzerinden alacakları ücret de 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıktığı açıklandı.

Türkiye Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu ile ilgili bilgi veren Federasyon Başkanı Bayındır, "Usta öğreticiler Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Genel Müdürlüğüne bağlı çalışan ücretli usta öğreticilerdir. Federasyonumuz 8 Ağustos 2017 yılında kurucu dernek ile kurulmuş olup şu an 13 dernek ve 28 ilde temsilciliklerde faaliyetlerini sürdürmektedir." dedi.

Cumhurbaşkanının yapmış olduğu açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bayındır, "Kamu sistemi içerisinde en düşük ücretle çalışan grup usta öğreticilerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklama bir nebze de olsa görmüş olması bizleri memnun etmiştir. Usta öğreticilerin statüsü ile ilgili olarak yargıtay net kararını vermiş bizlerin bir kamu çalışanı olduğumuzu tescillemiştir. Genel kamu çalışanlarının hizmet ettiği koşullarda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Usta Öğreticiler Federasyonu olarak tam zamanlı ve kadrolu olarak memurların sahip olduğu özlük haklarına kavuşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son olarak usta öğreticiler için taleplerinin olduğunu ifade eden Bayındır, "Özlük ve mali haklarımızla ilgili Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu olarak yoğun bir çalışma sürdürmekteyiz. Cumhurbaşkanımızın 5 saate bir saat ilave ücret ödemesinde olduğu gibi diğer sorunlarımızı da çözüme kavuşturacağına inanıyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Federasyon olarak talebimiz kadrolu olarak istihdam edilmemizdir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55