,
  • BIST 10053.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Meteroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı
Ülkemiz doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya dışında), Batman, Siirt ve Mardin çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile akşam ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis çevreleri, Muğla'nın Dalaman, Antalya'nın Gazipaşa, Konya'nın Ereğli ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Rize ve Siirt çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Rize ve Siirt çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 11°C, 26°C

Az bulutlu ve açık

İSTANBUL 15°C, 24°C

Az bulutlu ve açık

KIRKLARELİ 11°C, 24°C

Az bulutlu ve açık

SAKARYA 12°C, 24°C

Az bulutlu ve açık

EGE

Az bulutlu ve açık, bu akşam Muğla'nın güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatlerde Dalaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 7°C, 21°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLİ 15°C, 28°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR 16°C, 28°C

Az bulutlu ve açık

MUĞLA 13°C, 28°C

Az bulutlu, bu akşam güney kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatlerde Dalaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz ile bu akşam Batı Akdeniz kıyılarının parçalı bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Antalya'nın Gazipaşa ilçesi ile gece saatlerinde Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 18°C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 21°C, 30°C

Az bulutlu ve açık, bu akşam kıyıları parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Gazipaşa ilçesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 17°C, 28°C

Parçalı bulutlu, kıyı kesimleri gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 20°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Konya'nın Ereğli ilçesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 9°C, 21°C

Az bulutlu

ESKİŞEHİR 9°C, 23°C

Az bulutlu

KONYA 10°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Ereğli ilçesi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİVAS 5°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 6°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU 3°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

SİNOP 15°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 13°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 8°C, 21°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 13°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT 10°C, 20°C

Parçalı bulutlu

TRABZON 17°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Malatya hariç) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güneydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM 6°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 6°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 8°C, 22°C

Parçalı bulutlu

VAN 8°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 12°C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP 14°C, 26°C

Parçalı bulutlu

SİİRT 13°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ŞANLIURFA 17°C, 26°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ile Orta Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusu kuvvetli olmak üzere Doğu Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, doğusu güneybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, doğusu 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, bugün (Salı) akşam saatlerinde 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, bugün (Salı) akşam saatlerinde 2,0 m; Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, güneyi 6; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6, bugün (Salı) akşam saatlerinde kuzeyi 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu ile bu akşam ilk saatlerde batısı yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra güneybatıdan; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55