,
  • BIST 9997
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak uyarısı
Meteoroloji yarın için 33 kentte kar, sağanak, fırtına uyarısında bulundu.

Çok sayıda il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken ilk kar tatili haberleri de gelmeye başladı. 

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu hafta sonu etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yarın için yeni bir uyarı yapıldı. Sağanak, kar, fırtına, sel için 33 kent için uyarı verildi.

Meteoroloji kar ve sağanak için 33 kentte sarı ve turuncu alarm uyarısında bulundu. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Mersin, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Düzce

Okulların ara tatili sonrası 20 Kasım günü ilk ders zili çalacak. Ancak kar yağışları ve fırtına nedeni ile ilk kar tatil haberi de geldi.

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, "İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak, Şile İlçesi’ndeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır" açıklamasını yaptı.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, “Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

BOLU

Bolu Valiliği, hava şartları nedeniyle pazartesi günü il genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 gün idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul’da yağışın ve fırtınanın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisi azalacak. Pazartesi hava tekrardan ısınma başlıyor. Bugün İstanbul derece, Yarın 13 Çarşamba 18 derecelere kadar yükselecek.

ANKARA

Meteoroloji Ankara içinde yeni uyarıda bulunmazken yarın en yüksek sıcaklık kentte 1 ila 6 derece olacağı açıklandı.

ERZURUM, KARS, AĞRI VE ARDAHAN'DA KAR

Meteoroloji, bu gece saatlerinden itibaren Erzurum ve Ardahan'da, yarın sabah saatlerinden itibaren Ağrı ve Kars'ta kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görülecek. Kar yarın gece saatlerinde etkisini kaybedecek.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

RİZE VE ARTVİN'DE ŞİDDETLİ SAĞANAK VE KAR UYARISI

Meteoroloji’den yapılan tahmine göre, bu gece saatlerinden itibaren Rize ile kuzey ilçeleri başta olmak üzere Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli sağanak görülecek.

Yağışlar bu gece 1500 metre üzerindeki, yarın ise havanın soğumasıyla 900-1000 metre üzerindeki kesimlerde yoğun kar şeklinde olacak. Kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerinde olması bekleniyor. Yağışlar, salı akşamı etkisini kaybedecek.

DOĞU KARADENİZ FIRTINA BEKLENİYOR!

Doğu Karadeniz’de rüzgarın Pazartesi ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 açıklarında yer yer 9 kuvvetinde (50-88 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

SAMSUN VE SİNOP'TA FIRTINA BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün iç kesimleri başta olmak üzere Samsun ve Sinop çevrelerinde güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren eksini kaybetmesi beklenen fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55