,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı
Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne dışında), Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevreleri ile Sivas'ın kuzey ve batısının yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Manisa, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Manisa, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor Rüzgârın doğusunda bu akşam saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA 12°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı

EDİRNE 3°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 10°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde il genelinde, gece doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ 11°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege, Manisa ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın bu akşam saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 8°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 12°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 12°C, 20°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 9°C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, batısının çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 8°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 12°C, 19°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

BURDUR 8°C, 14°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MERSİN 11°C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve batısının çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat çevreleri ile Sivas'ın kuzey ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA 8°C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI 6°C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 10°C, 15°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 8°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

BOLU 8°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 10°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 7°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK 10°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile yarın (Perşembe) Doğu Karadeniz kıyılarının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

ARTVİN 3°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN 14°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

TOKAT 7°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

TRABZON 14°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeybatısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM -7°C, 2°C

Parçalı bulutlu

HAKKÂRİ 0°C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA -1°C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN -2°C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 0°C, 13°C

Az bulutlu

GAZİANTEP 3°C, 12°C

Az bulutlu

MARDİN 4°C, 12°C

Az bulutlu

SİİRT 4°C, 12°C

Az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde Orta Ege’de fırtına; Doğu Akdeniz açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatleri ile gece saatlerinde batısı kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde batısı kuzeydoğudan; Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar batısı güneybatıdan, sabah saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, gece saatlerinde kuzeyli yönlerden 3 ila 5, yer yer 6, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde güneyi 6 ila 8; Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, yer yer 7, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde kuzeyi 6 ila 8, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde Orta Ege’de 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5, yer yer 6; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, açıkları 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50 m, Görüş: İyi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55