,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı
Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde devam edecek yağışların birçok bölge ve il çevresinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde devam edecek yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Ordu, Sivas, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Siirt, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, güney ve batı kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, zamanla iç ve batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Ordu, Sivas, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Siirt, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde görülecek yağışların gece saatlerinden itibaren yüksek ve dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güneyli yönlerden Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA 1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı

EDİRNE 0°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 3°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR -1°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

DENİZLİ 2°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 5°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

MUĞLA 0°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Antalya ve Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde Isparta ve Antalya'nın kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 11°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 10°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

BURDUR 0°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

MERSİN 12°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde hafif olmak üzere yüksekleri ile doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA -2°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR -1°C, 3°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, aralıklı hafif kar yağışlı

KONYA -2°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu

YOZGAT -4°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, yarın (Pazartesi) karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU -3°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 3°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yarın (Pazartesi) karla karışık yağmurlu

KASTAMONU -2°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 3°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, yarın (Pazartesi) karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz bölümü ile Ordu çevrelerinde , Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ARTVİN 3°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli ve zaman zaman çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı , gece saatlerinden itibaren yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 7°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 3°C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON 8°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde kuvvetli ve zaman zaman çok kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri ile kuzeydoğusunun karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa hamleli 80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ERZURUM 2°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

HAKKÂRİ 4°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MALATYA 5°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 6°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis, yarın (Pazartesi) Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın batısı ile kuzeydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR 10°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 8°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MARDİN 7°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 8°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz’de tam fırtına; Akdeniz’de kuvvetli fırtına; Ege ile Van Gölü’nde fırtına; Marmara’da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, doğusu kuvvetli sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 7 ila 9, bugün (Pazar) akşam saatlerinde 10, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7, bugün (Pazar) akşam saatlerinde batısı 8; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 , yer yer 9, bugün (Pazar) akşam saatlerinde 10 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0 m, yer yer 5,0 m, Görüş: Zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, bugün (Pazar) akşam saatlerinde 8, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra 3 ila 5; Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, bugün (Pazar) akşam saatlerinde 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, bugün (Pazar) akşam saatlerinde 3,5 m; Görüş: Orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, bugün (Pazar) akşam saatlerinde doğusu güneybatıdan 6 ila 8 yer yer 9; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 6 ila 8, yer yer 9 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0 m, yer yer 5,0 m; Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 5 ila 7 yer yer 8 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0 m, zamanla 1,5 m Görüş: Orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55