,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 24 °C

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı
Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz (Tokat hariç), Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ile Yozgat, Van, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve batısı, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, yarın sabah saatlerinden sonra Marmara'nın batısında kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın güney ve batısı, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve ye yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE 12°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 15°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ 12°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ 14°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Muğla'nın doğu, Afyonkarahisar ile Uşak'ın kuzey kesimlerinin, yarın (Pazartesi) bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR 8°C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde kuzey kesimlerinin, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ 13°C, 19°C

Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 15°C, 21°C

Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 13°C, 17°C

Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde doğu kesimlerinin, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde bölgenin batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 19°C, 23°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ANTALYA 19°C, 23°C

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA 11°C, 18°C

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 18°C, 27°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı, Eskişehir'in doğu kesimlerinin, yarın öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA 9°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kuzeybatı çevrelerinin, yarın öğle saatlerinde il genelinin yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 7°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde doğu çevrelerinin, yarın öğle saatlerinde il genelinin yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAYSERİ 4°C, 22°C

Parçalı bulutlu

KONYA 8°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 9°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 6°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 16°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 13°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz (Tokat hariç) ile Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

RİZE 14°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

SAMSUN 15°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı

TOKAT 11°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 16°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu, gece saatlerinde Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AĞRI 1°C, 14°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM 1°C, 14°C

Parçalı bulutlu

MALATYA 4°C, 19°C

Parçalı bulutlu

VAN 4°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 7°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 9°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

MARDİN 14°C, 19°C

Parçalı, ilk saatlerde yeryer çok bulutlu

ŞANLIURFA 13°C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz, Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinde doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra batısı kuzeybatıdan 5 ila 7; Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, batısı güneydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerinde doğusu kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m yer yer 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yarın öğle saatlerinden sonra yer yer 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 5 ila 7; Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 yer yer 6, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m yer yer 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı Akdeniz’in batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 3 ila 5, yarın öğle saatlerinden sonra Antalya Körfezi güneybatıdan 5 ila 7; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Antalya Körfezi 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Güneyli yönlerden, yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50 m; Görüş: İyi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55