,
  • BIST 9990.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 29 °C

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı
Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ile Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Denizli ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Adana, Hatay'ın kıyı kesimleri ile bugün (Çarşamba) akşam ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Ordu çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 3-5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Hatay'ın ve Adana'nın kıyı kesimleri ile bugün (Çarşamba) akşam ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Ordu çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün (Çarşamba) akşam ilk saatlerde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE 6°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu,

İSTANBUL 12°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı,

SAKARYA 13°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün (Çarşamba) akşam ilk saatlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ 6°C, 20°C

Parçalı bulutlu,

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde Afyonkarahisar ile Denizli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 5°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam ilk saatlerde sağanak yağışlı,

DENİZLİ 10°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam ilk saatlerde sağanak yağışlı,

İZMİR 12°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu,

MANİSA 10°C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu,

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Adana ile Hatay’ın kıyı, Mersin'in doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 16°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 20°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,

HATAY 17°C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün (Çarşamba) akşam ile gece saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 19°C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgeni güney ve doğusu ile Çankırı çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 8°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu,

ÇANKIRI 6°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde sağanak yağışlı,

ESKİŞEHİR 8°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu,

KONYA 9°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde sağanak yağışlı,

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde bölge geneli ile gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 8°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde sağanak yağışlı,

DÜZCE 11°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatleri ile gece saatlerinde sağanak yağışlı,

KASTAMONU 5°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak yağışlı,

ZONGULDAK 12°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatleri ile gece saatlerinde sağanak yağışlı,

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde Samsun, Ordu çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA 9°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatleri ile gece saatlerinde sağanak yağışlı,

SAMSUN 11°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT 9°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı,

TRABZON 13°C, 17°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, (Malatya dışında) yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

KARS 6°C, 9°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı,

ERZURUM 6°C, 10°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı,

MALATYA 9°C, 19°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı,

VAN 7°C, 14°C

Çok bulutlu, yarın (Perşembe) kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı,

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, doğu kesimleri kuvvetli olmak üzere bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 12°C, 19°C

Çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP 13°C, 21°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,

SİİRT 15°C, 18°C

Çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 15°C, 22°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,

DENİZLERDE HAVA

Bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde Batı Akdeniz'de fırtına; Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde geneli ile öğle saatlerinde batısı güneydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinde 4 ila 6, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde 5 ila 7; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde batısı güneydoğudan, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde kuzeydoğudan 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde batısı 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde Güney Ege’nin güneyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde güneyi yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinde doğusu güneybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 6 ila 8; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan, batısı kuzeydoğudan 3 ila 5, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar yer yer 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, batısı 2,5 ila 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde 1,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55