,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Meteorolojiden Kuvvetli ve Yoğun Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli ve Yoğun Yağış Uyarısı
Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin doğu kesimlerinin; Batı ve Doğu Karadeniz geneli ile Orta Karadeniz kıyılarının; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz'in doğusu ve İskenderun Körfezi çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, kuzey, iç ve doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ ve YOĞUN YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Rize ve Artvin kıyıları ile İskenderun Körfezi çevrelerinde kuvvetli yağmur; Hakkari ve Bitlis ile Muş ve Van'ın güney, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, su baskını buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya ile İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

EDİRNE -3°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 1°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevreleri yağmurlu

KOCAELİ 3°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TEKİRDAĞ -1°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -1°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 4°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 5°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA 1°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin (Toroslar) karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 9°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA 9°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA 3°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

MERSİN 10°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

ANKARA 0°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -2°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ 0°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA 0°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) kıyı kesimlerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

BOLU -4°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU -4°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) aralıklı kar yağışlı

SİNOP 4°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK 2°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz geneli ile Orta Karadeniz kıyıları ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların kıyılarda kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

RİZE 5°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yer yer kuvvetli yağmurlu iç kesimleri karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı

SAMSUN 3°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

TOKAT 0°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

TRABZON 5°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) aralıklı yağmurlu iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya ve Şırnak çevrelerinde yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur; diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar, Hakkari ve Bitlis ile Muş'un ve Van'ın güney çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

AĞRI -2°C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ERZURUM -3°C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA 1°C, 7°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

VAN 0°C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, güney kesimleri yer yer yoğun kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 2°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

GAZİANTEP 2°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MARDİN 2°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

ŞANLIURFA 4°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Orta Karadeniz’de fırtına; Ege, Akdeniz ve Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 4 ila 6, sabah saatlerinden itibaren doğusu kuzeybatıdan 6 ila 8; Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, sabah saatlerinden itibaren 4 ila 6, batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, sabah saatlerinden itibaren Orta Karadeniz 3,0 ila 4,0 m; Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5 m; Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerin itibaren güneyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren 4 ila 6, kuzeyi 5 ila 7; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz’in doğusu ile Doğu Akdeniz aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 4 ila 6, sabah saatlerinden itibaren batısı 5 ila 7; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren batısı 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, sabah saatlerinden itibaren yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, sabah saatlerinden itibaren 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, sabah saatlerinden itibaren yer yer 1,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55